De beste Sean Connery films met IMDb-scores

Sean Connery is dé James Bond. De acteur was de eerste man die in de rol van 007 kroop. In totaal speelde hij in zeven James Bond-films en maakte hij hiermee de weg vrij voor acteurs als Pierce Brosnan en Daniel Craig.

Naast zijn acteerrol als spion heeft de acteur nog meer steengoede films op zijn naam staan. Dit zijn de 5 beste Sean Connery films volgens IMDb.

5. Goldfinger – 7.7

Door veel mensen wordt Goldfinger als de meest invloedrijke en beste James Bond film gezien. Het was de derde uit de reeks en brak in 1964 veel bioscooprecords. Ook vormen veel aspecten uit deze film de inspiratie voor de rest van de James Bond-films. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de film in de top 5 van beste Sean Connery films staat. James Bond krijgt in de film de opdracht om de rijke zakenman Auric Goldfinger in de gaten te houden. Goldfinger handelt in goud, maar blijkt er snode plannen op na te houden.

IMDb-score: 7.7

 

4. The Man Who Would Be King – 7.8

Deze avonturenfilm uit 1975 gaat over twee mannen die het onbekende gebied Kalifstan ontdeken. Daar denkt de plaatselijke bevolking dat de twee mannen (waaronder Daniel Dravot, gespeeld door Sean Connery) eigenlijk goden zijn. Ze worden dus ook vereerd als extra goden, wat de twee maar al te goed bevalt. Geleidelijk aan ontspoort de act echter en graven de twee een steeds dieper graf voor zichzelf.

IMDb-score: 7.8

 

3. The Longest Day

In de top 5 van beste Sean Connery films vinden we ook een oorlogsfilm. The Longest Day toont de eerste 24 uur van de landing op Normandië aan (vandaar de titel). Sean Connery speelt een Britse soldaat. Zowel de Amerikanen, de Britten, de Fransen als de Duitsers komen allemaal aan bod waardoor de immense grootte van D-Day duidelijk wordt. D-Day is een belangrijk aspect van oorlogsfilms. Zo zien we dit moment ook terugkomen in Saving Private Ryan

IMDb-score: 7.8

 

2. The Hill

The Hill speelt zich af in een streng kamp in de woestijn van Libië. Hier zorgt Sergeant Williams ervoor dat soldaten die om verschillende manieren zijn veroordeeld, worden gestraft. Hij doet dit echter met zware trainingen en mensonterende omstandigheden, waar niet alle gevangenen goed mee omgaan. De aankomst van 5 nieuwe soldaat-gevangenen zorgt ervoor dat de spanningen op scherp komen te staan.

IMDb-score: 7.9

 

1. The Untouchables

De beste van de Sean Connery films is The Untouchables. In deze vette misdaadfilm spelen naast Sean Connery onder andere Robert DeNiro en Andy Garcia mee. De grote maffiabaas Al Capone (Robert DeNiro) terroriseert Chicago. Veel politie is corrupt en de misdaad is hoger dan ooit. In het geheim wordt er daarom een team samengesteld van ‘untouchables’. Met gevaar voor eigen leven namen zij het tegen Al Capone en diens handlangers op.

IMDb-score: 7.9