Een terugblik op Gladiator van Ridley Scott

Eerst een waarschuwing voor spoilers, natuurlijk. Gladiator is een Amerikaanse film, uitgebracht in 2000, die werd geregisseerd door Ridley Scott en geschreven door Peter Craig. De cast bestaat uit Russel Crowe als Maximus en Joaquin Phoenix als Commodus. Connie Nielsen, Oliver Reed, Derek Jacobi, Djimon Hounsou, Richard Harris en Tommy Flanagan zijn ook te zien in de hitfilm. Gladiator scoort een 8,5 op IMDb en won in zijn eerste jaar in totaal 29 prijzen. Voordat we het gaan hebben over het vervolg van Gladiator kijken we eerst even naar de klassieke film.

Het speelt zich af in 180 na Christus en is losjes gebaseerd op historische figuren. Het verhaal volgt Maximus, een machtige Romeinse generaal die geliefd is door het volk en de keizer, Marcus Aurelius. Voor zijn dood verkiest de keizer Maximus tot zijn erfgenaam boven zijn eigen zoon Commodus. Een machtsstrijd zorgt ervoor dat Maximus en zijn familie ter dood veroordeeld worden. Na het verlies van zijn familie wordt hij gevangen genomen en verkocht als een gladiator. Het enige verlangen is de kans om tot de top te stijgen zodat hij een einde kan maken aan de huidige keizer Commodus. Bekijk hier onder de trailer.

 

Waar gaat het vervolg over?

Als je de film hebt gezien, dan weet je dat Maximus uiteindelijk sterft. Dus waar gaat het vervolg van Gladiator over? Het vervolg zal zich afspelen in 25-30 jaar tijdsprong en volgt Lucius, gespeeld door Spencer Treat Clark, de zoon van Lucilla (Connie Nielsen). Hoewel hij dood is, wordt toch verwacht dat Maximus in het vervolg te zien zal zijn.

Oh, it’s been written. It’s already been written. We have a good footprint, a good, logical place to go. You can’t just do another Gladiator type movie. You’ve got to follow… there’s enough components from the first one to pick up the ball and continue it. – Ridley Scott

Naast dit alles is er niet echt veel bekend, dus we zullen moeten wachten tot de film daadwerkelijk in productie is. Met Scott’s drukke schema zullen we nog even moeten wachten. Hij heeft namelijk een aantal releases op de planning staan, waaronder The Last Duel, House of Gucci en Kitbag, een film over Napoleon Bonaparte met Joaquin Phoenix in de hoofdrol.