Sci-fi film die begon als YouTube-short

Het originele Code 8 project begon als een YouTube-short (geloof het of niet), waarna het uitgroeide tot een volwaardige sci-fi film die in 2019 werd uitgebracht. Echter, het was pas toen de film in april 2020 op Netflix verscheen dat het echt een wereldwijde hit werd, met meer dan twee weken alleen al in de top 10 van de VS.

Na dit succes werd er een televisieserie in opdracht gegeven voor de inmiddels failliet verklaarde streamingdienst Quibi. Hoewel de status van dat project onduidelijk is, werd in juni 2021 aangekondigd dat Netflix de thuisbasis zou worden van een gloednieuw vervolg (wat nu dus eindelijk uit zal komen).

Wat kan je verwachten van Code 8 deel 2?

Het verhaal van Code 8: Deel 2 draait om een tienermeisje dat gerechtigheid zoekt voor de moord op haar broer, gepleegd door zeer corrupte politieagenten. Ze roept de hulp in van een ex-gedetineerde en zijn voormalige partner-in-crime. Samen staan ze tegenover een eenheid van corrupte politieagenten die geavanceerde robottechnologie inzetten om niet ontmaskerd te worden.

De cast van het vervolg omvat onder andere Stephen Amell als Garrett en Robbie Amell als Connor Reed, die hun rollen uit de eerste film hernemen.

Na een lange wachttijd is het dus bijna zover. Op 28 februari 2024 kunnen fans eindelijk genieten van Code 8: Deel 2 op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer: