Waar is het groeihormoon goed voor?  

Groeihormoon is genoemd naar zijn belangrijke rol in het lichaam. Het zorgt voor een goede groei en ontwikkeling van ons lichaam. Het reguleert het hele groeiproces en voorziet je lichaam van de juiste hoeveelheid vet, water en spieren. Het stimuleert de vorming van nieuwe cellen en de vorming van sterk botweefsel. Kortom, groeihormoon is erg belangrijk als je lichaam zich goed wil ontwikkelen. Volgens een onderzoek van Pfizer is het lichaam niet in staat om voldoende groeihormonen aan te maken wanneer er een tekort is aan het hormoon. En dit kan de lichamelijke en geestelijke gezondheid aantasten. 

 

Hoe werkt het?  

Groeihormoon wordt ook wel het fitnesshormoon genoemd, daar heb je vast wel eens van gehoord. Hoe hoger uw groeihormoonspiegels, hoe gezonder en sterker je zult zijn. In een onderzoek van fitnessblogger Juan Manuel Penilla González legt Juan uit hoe het werkt. “Er zijn drie soorten spiervezels: langzaam, snel en supersnel … beide snel zijn in feite 50 procent van de spiervezels die pas worden geactiveerd als je de snelheid van de beweging verhoogt.” 

Er zijn twee processen in je hart die nodig zijn om het hormoon te activeren: aerobe en anaerobe. Als je alle drie de spieren voldoende activeert en beide energiesystemen aanspreekt, verhoog je je groeihormonen. De door Juan voorgestelde oefening geeft daar antwoord op.

Oefening om je menselijke groeihormoon te verhogen 

De oefening is als volgt: je begint met een warming-up. Je wilt natuurlijk niet geblesseerd raken. Na de warming-up begin je met een simpele oefening die je groeihormonen stimuleert. Je begint door 20-30 seconden op volle snelheid te sprinten, als de sprint is afgelopen neem je een pauze van 90 seconden. Na een rust van 90 seconden volgt er nog een sprint. Herhaal dit acht keer. Uiteindelijk zal deze training je groeihormoonspiegels verhogen met 771 procent. Ga dan aan de slag!