Schoonmaakster

Waar komen veel ruzies vandaan? Onenigheid over bepaalde taken blijkt een grote trigger te zijn in vele discussies. Moet één van de twee al de huishoudelijke taken op zich nemen, wordt het eerlijk verdeeld of nemen we iemand aan die het voor ons doet? Het is beter om hier niet te lang over te praten maar juist om snel tot een oplossing te komen, waarbij het hebben van een schoonmaakster het beste uit de bus komt.

Onderzoek toont nu zelfs aan dat onenigheid over het huishouden voor 25% gevallen de reden was voor een scheiding. Frictie wordt door die ‘kleine’ klusjes aangewakkerd. Hoe dat kan? Wanneer jullie beiden voltijd werken, boodschappen moeten doen, koken, schoonmaken, sporten en als je kinderen hebt die ook nog naar school gebracht moeten worden, dan houd je maar weinig tijd voor elkaar over. Deze dagelijkse activiteiten moeten worden gedaan, maar dat betekent nog niet dat jij ze leuk vindt. Alles behalve. Sommige taken vind je nou eenmaal leuker dan de andere.

Schoonmaken GIF

Een aantal studenten van Harvard Business School wilden hun hypothese testen of ‘tijd besparende aankopen’ beter voor een relatie was. De stelling werd bevestigd aangezien de stellen die hun geld besteedde aan deze aankopen, tevredener waren met hun relatie. De reden hierachter? Ze hadden meer quality time over, die ze samen konden besteden.

Wij roepen niet op om je geld lukraak uit te geven, maar wel om een gelukkig leven te leiden. Meer vrije tijd stelt je in staat om ook meer alcohol te drinken en laat dat nou net voor een hechtere vriendschap zorgen.