Alcohol zorgt voor hechtere vriendschap

Er is een onderzoek geweest waarbij Franse onderzoekers aan konden tonen dat regelmatig alcohol drinken je gezonder en tevens socialer maakt. De wetenschappers onderzochten in totaal 150.000 Franse mannen en vrouwen. Deze waren onderverdeeld in vijf groepen: een groep die nooit een glas drinkt, een groep die één alcoholistische versnapering per dag neemt, een andere equipe die één tot drie glazen per dag leeg drinkt, een groep die nog meer drinkt en als laatste een verzameling mensen die vroeger veel dronk maar nu niet meer.

Uit dit onderzoek kwam een verassend resultaat. De groep die één tot drie glazen alcohol drinken, zijn het actiefst, sociaalst en ook het gelukkigst. In het kort komt het erop neer dat mensen die drinken een leuk sociaal leven hebben. Zij zijn de mensen die vaak wat met vrienden een café bezoeken of bij iedere warme dag op een terras te vinden zijn. En hoe zorgt dit voor een hechtere vriendschap? Drinken doe je niet alleen, maar samen. Daarnaast zijn jullie allen gelukkiger en stralen dit ook naar elkaar door. Des te meer alcohol er vloeit, des te spectaculairder de verhalen worden. Het vertellen van ‘waar’ gebeurde verhalen aan elkaar en het meemaken van nieuwe avonturen zorgt voor een betere band. Af en toe zeggen jullie wel eens wat in een dronken bui wat je niet had moeten zeggen, maar dat is allemaal vergeven wanneer de volgende ochtend is aagebroken.

onderzoek drinken gif

Al met al is alcohol een bindmiddel dat vrienden bij elkaar brengt en je een gelukkiger mens maakt. Pas op dat je niet een van deze 7 dingen doet. Een echte man is na enkele biertjes immers nog steeds een man.