Van een schoolbus naar een luxe camper

Wanneer je in deze gekke tijd nog een leuk DIY project wilt starten, is het misschien een idee om een oude schoolbus te kopen en die op te knappen tot een camper. Dit koppel was er ongeveer anderhalf jaar mee bezig, maar had uiteindelijk wel het mooiste resultaat ooit.

Een volledig huis gebouwd in een gele schoolbus, die ze overigens uiteindelijk wit hebben gespoten. En het voordeel van dit huis: je bent van alle gemakkelijk voorzien en je kan hem overal mee naartoe nemen, zonder dat je iets vergeet vanuit thuis.

camper schoolbus wit

Camper met kachel en wasmachine

Deze camper is echt van alle luxe voorzien. Het is echt alsof je thuis bent, want er zit zelfs een wasmachine in deze wagen. Ook vind je een prachtige houtkachel om je in de koude maanden warm te houden. En wanneer dat niet genoeg is: er is zelfs een CV aanwezig, dus je hoeft niet altijd de moeite te doen om te stoken en het vuurtje aan te maken. Daarnaast heeft de camper een volledig functionerende keuken, waarin je de lekkerste gerechten klaar kan maken. En dat gebeurt ook regelmatig, moeten we de foto van de ladekast geloven.

De camper is ook voorzien van stopcontacten, dus je kan overal je mobiele apparaten opladen of een extra lampje insteken. Ze hebben er zelfs een bij het toilet gemonteerd. Handig, wanneer je een lange zit hebt en je telefoon bijna leeg is.

wasmachine in de bus overview camper

Het DIY-project duurde 563 dagen

Zo’n project is eigenlijk nooit af, zeggen de meeste die er een hebben gedaan. Altijd wil je nog wel even wat aanpassen of verbeteren. Maar om tot dit resultaat te komen, had het koppel een whopping 563 dagen nodig. Of ze er écht fulltime aan bezig zijn geweest, is wel aan te nemen, gezien het resultaat. Met wie van je vrienden zou jij deze winter een roadtrip door een koud land willen doen met deze camper?

Check hier nog even de before & after van de bus. Bizar hè?

before after van de camper