Schoenentrends voor mannen in 2021

Bepaalde schoenen blijven nu eenmaal tijdloos. Andere trends duiken opeens weer volop op in het straatbeeld. Reden dus om te kijken of jij nog een exemplaar in je kast hebt liggen, of juist een nieuwe moet aanschaffen. Dit zijn de schoenentrends voor mannen in 2021.

1. Sneakers in allerlei kleuren

Subtiel? Nee, want dat is dit jaar sowieso voorbij. Qua sneakers betekent het vooral dat we felle en opvallende kleuren gaan zien. Combineer jouw exemplaar met zwart, wit en subtiele basic items zodat de kleuren in jouw schoenen beter uitkomen, maar ook opvallen tussen jouw andere kledingitems. Zo zorg je ervoor dat jouw schoenen niet onopgemerkt wegvallen, dat zou namelijk zonde zijn.

gekleurde sneakers trends 2021

2. Chelsea boots en sneakers met een wat lompere zool

In plaats van subtiele chelsea boots en sneakers, zien we onder de schoenentrends voor mannen in 2021 vooral een wat bredere, lompere zool. Perfect voor de mannen die wat kleiner zijn. Zo komen jouw schoenen beter uit, creëer je meer een streetstyle-look én lijk je meteen wat langer, ideaal dus. Check vooral ook hoe je langer kunt lijken met je kleding. Zo kan jouw outfit niet alleen erg stijlvol zijn, maar ook nog eens in je voordeel werken.

boots

Chelsea boots

zwart €279 Shop nu

3. Klassieke sneakers

Bepaalde merken en modellen blijven tijdloos. Zie je foto’s van jezelf terug van een paar jaar geleden, dan is de kans groot dat je een witte Adidas, zwarte Vans of All Stars draagt. Logisch, want de modellen zijn eenmaal het modebeeld ingegleden en daar niet meer weggegaan. Deze klassieke sneakers zullen ook in 2021 weer flink worden gekocht, want het blijven onder de klassiekers goede schoenen die passen bij iedereen.

schoenentrends 2021

witte sneaker

Sneaker

wit €179 Shop nu

4. Duurzame schoenen

Nog één van de schoenentrends voor mannen in 2021. Kijk goed naar het merk van je schoenen en de manier waarop ze zijn gemaakt. Dat geldt niet alleen voor sneakers: ook andere exemplaren vind je in een duurzame variant. Het gaat hier vooral op de productie van deze schoenen en de manier waarop en door wie ze zijn gemaakt. Transparantie in zo’n proces over duurzaamheid wordt dit jaar ook steeds belangrijker.

5. Suède materiaal

Suède zie je voorbij komen in nette schoenen, maar ook in wat meer casual modellen. De stof is niet van de bovenkant, maar van de onderkant van de huid gemaakt. Daardoor is de schoen net wat ruwer en lijkt het wat meer op stof. Schoenen met suède combineer je perfect met een mooie pantalon en een pullover voor een smart casual look. Ook voor instappers is het materiaal erg geschikt.

blauwe schoen

Sneaker

blauw €179 Shop nu