De beste schoenentrends van de herfst en winter 2022/2023

Wij zijn de zoektocht naar de beste schoenentrends aangegaan en hebben hier een aantal trends voor je op een rij gezet om aankomende herfst en winter aan te schaffen.

Kleurrijke schoenen

Op zonnige dagen is een kleurrijke look altijd een goede keuze. Deze ‘dopamine’ kledingtrend hebben we daarom ook vooral te danken aan de zomer, die helaas bijna tot een einde dreigt te komen. De algemene trend van ‘dopamine dressing’ is ontstaan vanuit de gedachte dat kleurrijke kleding je mood letterlijk kunnen boosten. In kledingwinkels konden we de dopamine trend overal om ons heen zien. Ook in schoenenwinkels dus. Wij zijn om deze redenen van mening dat we de kleurrijke trend juist in de herfst terug moeten laten komen. Op de grauwe dagen zijn wij in ieder geval met onze kleurrijke stappers en een grote glimlach op ons gezicht te spotten.

schoenentrends-2022-dopamine

Dopamine sneaker

Groen €170,00 Shop nu

Ons advies is om een kleurrijk schoeisel met een basic broek en basic trui te stijlen. Ga bijvoorbeeld all black in combinatie met een toffe kleurrijke sneaker. Heeft je schoen één overheersende kleur, probeer je shirt of trui hiermee te matchen. Een subtielere manier om je look één geheel te maken is om verschillende accessoires met de schoen op kleur af te stemmen. Bij een groene schoen ga je bijvoorbeeld voor een matching groene pet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kosta Williams (@kosta_williams)

Retro schoenen

Om de zoveel jaar komen trends van vroeger terug. Zo zijn we in 2022 de tijdmachine ingestapt om naar de jaren ’70 te gaan. Schoenen met een seventies design wil jij in 2022 aan je garderobe hebben toegevoegd. Denk bij deze trend aan hoge modellen en tennis sneakers.

schoenentrends-2022-nostalgie

Tennis schoenen

Wit/Cream €159,00 Shop nu

Deze sneakers zijn afhankelijk van de kleur heel goed te stijlen met een klassieke wijde jeans. Een witte tennis sneaker gaat perfect gepaard met een donkerblauwe jeans die tot de enkel komt. Is jouw broek te lang? Rol de onderkant om. Maakt je look nog meer seventies.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erik Forsgren (@erik.forsgren)

Stoere platform laarzen

Eerder heb je kunnen lezen dat de Chelsea Boot ook dit najaar weer een terugkeer zal maken, maar dan met een twist. In 2022 zullen de Chelsea Boots namelijk een dikkere zool hebben dan we afgelopen jaren gezien hebben. De platformzolen zijn aankomende herfst een musthave, omdat ze eigenlijk fungeren als stijlvolle regenlaarzen. Wat wil je nog meer?

herfst mode trends 2022

Chelsea Boots

Zwart €295 Shop nu

Om binnen deze trend te blijven gaan we voor een stoere leren laars. Met voorkeur zwart. Stijl de laars met een versleten jeans om de stoere trend volledig te omarmen. Niet zo jouw ding? Dan adviseren we jouw om de look wat netter te maken en te gaan voor een pantalon in combinatie met een coltrui of een geruit overshirt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kosta Williams (@kosta_williams)

Duurzame sneakers

Deze trend heeft weinig te maken met een bepaald design of bepaalde stijl. Het is namelijk voor de duurzame sneaker van belang dat je oude materialen een nieuw leven inblaast. Dit kan door letterlijk tweedehands of vintage sneakers te scoren of te gaan voor een sneaker gemaakt van duurzamere materialen. Milieubewust sneakers dus.

schoenentrends-2022-duurzaam

Duurzame schoenen

Wit/Cream €180,00 Shop nu

Tegenwoordig hebben vele kledingwinkels een breed aanbod voor duurzamere kleding. Het is zeker de moeite waard om even te kijken bij milieubewuste collecties. Vaak te herkennen aan termen als vegan sneakers of laarzen van vegan leer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erik Forsgren (@erik.forsgren)