De MOL-car carrier, genaamd de ‘Felicity Ace’ kwam in de problemen nabij de Azoren. Een noodsignaal vanwege een brand in het ruim, resulteerde in een evacuatie van de 22-koppige bemanning.

Door het snelle handelen van een nabij varend schip en de Portugese marine vielen er geen slachtoffers of gewonden. De crew is opgepikt door een Griekse tanker met de naam Resilient Warrior. Vervolgens is men door een marinehelikopter opgepikt en op het eiland Faial gedropt.

Uit de berichtgeving van Schuttevear komt naar voren dat de brand in het ruim is ontstaan. Het schip is onbemand achtergelaten tot het schip dat de bergingswerkzaamheden uitvoert is gearriveerd.

Schade loopt op in miljoenen bij brand schip met Porsches

De immense rookontwikkeling is géén goed teken. Op Twitter zou intussen het woord rondgaan dat meerdere Porsche-dealers het nieuws met hun klanten hebben gedeeld. Kortom: ‘ja, je auto is op die boot’ en ‘nee, we weten nog niet veel’.

Update: diverse media melden dat er 1100 Porsches aan boord van het vrachtschip geparkeerd staan. Als je uitgaat van een gemiddelde straatwaarde van 100.000 dollar per auto, dan gaat het hier om een totale waarde van 110 miljoen dollar wat mogelijk letterlijk in rook opgaat.

Tel daarbij tenslotte 189 Bentleys, is inmiddels duidelijk. Er zouden volgens de nieuwsgeving in totaal 4000 splinternieuwe auto’s vervoerd worden richting Rhode Island.