Een ingrijpend oorlogsverhaal in Schindler’s List

Het verhaal van Schindler’s List speelt zich af ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Oskar Schindler is een Duits zakenman. Langzamerhand wordt hij steeds populairder onder de Duitsers, en weet hij een eigen fabriek te bemachtigen. Nadat Oskar een Joodse man aanneemt, genaamd Itzhak Stern, probeert Itzhak een hoop Joodse mensen te redden. Dit heeft Oskar in eerste instantie niet door. Nadat Oskar erachter komt dat hij zich in de positie bevindt om mensen te redden, zet hij alles op alles om zoveel mogelijk Joden te beschermen.

Bekijk hieronder de trailer van Schindler’s List:

Regie en cast

De regie van de film is in handen van Steven Spielberg. Deze regisseur van wereldklasse is bekend van Indiana Jones, Jurassic Park, Back To The Future, en nog veel meer grote films. De hoofdrol van Oskar Schindler wordt vervuld door Liam Neeson. Hij is ook wel bekend van zijn rol als Qui-Gon Jinn in Star Wars. De rol van Itzhak Stern wordt vervuld door Ben Kingsley. Hij heeft eerder Gandhi in de film Gandhi gespeeld, en speelde Trevor Slattery in Iron Man 3. Al met al zit je met deze regie en cast helemaal goed. Dat is dan ook terug te zien in de recensies van de film.

Reviews van critici en kijkers

De kijkers en critici lijken louter lovend te spreken over de film, en dat is dan ook terug te zien in de cijfers. Zo staat de film op nummer 6 in de best beoordeelde films aller tijden op IMDb. De film krijgt hier dan ook een 9.0/10 sterren. Een hele uitstekende score. Ook op platform Rotten Tomatoes scoort Schindler’s List ontzettend goed. Zo krijgt de film een score van 98% op de Tomatometer, en krijgt hij van het publiek een score van 97%. Deze film moet je dus absoluut gezien hebben!

Op platform X (voorheen Twitter) spreken mensen ook lovend over de ingrijpende film. Wij hebben een aantal van deze Tweets voor je geselecteerd. Check ze hieronder:

schindlers list review

Schindler's List recensie

Schindler's List Netflix