Onderzoekers aan de Lomonosov Moscow State Universiteit en het Gabrichevsky Moscow onderzoeksinstituut voor epidemiologie en microbiologie voerden een analyse uit op gasotransmitters: gasvormige stoffen a.k.a. scheten genoemd om te bepalen welk effect ze hebben op ons.

Het onderzoek was moeilijk uit te voeren omdat de ‘gassen’ een hoge reactiviteit, maar korte levensduur hadden. Toch heeft professor Alexander Oleskin van MSU zijn bevindingen samenvat in een korte analyse.

Ons brein kan niet werken zonder neurotransmitters. Dit wil zeggen dat bepaalde stoffen impulsen overbrengen van de ene naar de andere zenuwcel. Eén van de klassen waarin neurotransmitters zijn gecategoriseerd zijn ‘gasvormige stoffen (gasotransmitters)’. Dit betekent dat de gasotransmitters invloed hebben op onze hersenen, geest en gedrag.

De pro-biotische bacteriestammen die in voedingssupplementen gebruikt worden zijn een goede manier om gebruik te maken van de ‘gunstige’ (lees: scheten) effecten die gas transmitters hebben op onze hersenen en gedrag.

scheten gelukkiger man man

Dus laat jij altijd schaamteloos scheten? Dan ben jij de gelukkige.