Wat is Cryptocurrency?

De laatste maanden had praktisch iedereen het er wel eens over: Cryptocurrency (of Cryptovaluta). Een onderwerp dat steeds meer mensen bezighoudt. Waarom? Veelal omdat mensen horen over succesverhalen over individuen die in één klap miljonair werden en daar vrijwel niets voor hoefden te doen. Natuurlijk, bij het horen van zo’n verhaal spits iedereen z’n oren, maar toch gaat er meer schuil achter dit begrip dan wat het landelijke nieuws af en toe aanhaalt.

Cryptocurrency werd ooit ontwikkeld met als doel een vervanger te worden van traditionele betaalmiddelen zoals we die nu kennen. Het zou een systeem worden dat sneller werkt dan de huidige manieren van werken. Tevens werd de veiligheid van Cryptocurrency hoog aangeschreven omdat het allemaal ‘versleutelde’ en ‘opgebroken’ processen zijn.

Het is een verzamelnaam voor digitale valuta – munteenheden. Deze munteenheden worden aangemaakt door middel van computers (miners) die enkel en alleen hele ingewikkelde rekensommen oplossen. Door middel van het oplossen van zulke sommen, wordt er een coin aangemaakt. Bij iedere coin die wordt aangemaakt, wordt het niveau van de som moeilijker. Als gevolg daarvan duurt het steeds langer alvorens een coin gemined is.

Iedere coin belooft z’n eigen USP (Unique Selling Point). Zo zijn er coins die ontwikkeld zijn om betalingen te kunnen doen zonder tussenkomst van banken. Er zijn coins die geschikt zijn voor het koppelen van certificaten aan content – zodat content creators hun eigendommen kunnen verzegelen en er zijn coins die daadwerkelijk als betaalmiddel gebruikt kunnen worden.

Wat is cryptocurrency en hoe koop je het MAN-MAN

Bitonic is een voorbeeld van een website waar je veilig met iDeal Bitcoins kunt kopen.

 

Het belangrijkste element

Wat deze Cryptocurrency zo interessant én veelbelovend maakt is het zogenaamde Blockchain element. Dit is een reeks data-schakels die samen een puzzel completeren als het ware. Ieder ‘blok’ in de blockchain is essentieel om de volledige reeks tot stand te laten komen. Als gevolg van deze opbouw is het dus nooit mogelijk om ‘een stukje van de taart’ te nemen van iemand anders. Je kunt enkel beschikken over de coins, wanneer je de volledige blockchain kunt afmaken.

Mede door dit element wordt Cryptocurrency gezien als een van de veiligste manieren van betalen. In het begin van dit principe werd er nog wel eens een lek gevonden en bleek het een beetje op losse schroeven te staan, maar inmiddels is de markt zover gevorderd dat de blockchains ongelooflijk complex in elkaar steken en alleen de Einsteins van de 21e eeuw kunnen hier werkelijk iets mee.

Je zou kunnen stellen dat Crypto de eerste grote, wereldwijde toepassing is die gebruik maakt van een blockchain principe. Wat duidelijk wordt is ’t feit dat veel instanties (bijvoorbeeld gemeentes) hier heil in zien. Het gebruik van een blockchain voor datastromen en gegevensversleuteling wordt steeds vaker overwogen. Ergens is er dus al een positief effect teweeg gebracht door de alsmaar groeiende Cryptocurrency markt.

Wat is cryptocurrency en hoe koop je het MAN-MAN
Op Binance worden alle verschillende stijgingen, prijzen en waardes in Bitcoin weergegeven.

Hoe koop je Cryptocurrency?

Cryptocurrency is op veel verschillende manieren te kopen. Echter, er is vrijwel altijd een aftrap die begint met het aanschaffen van Bitcoin. Wanneer je Bitcoin hebt kun je deze weer traden tegen andere coins. Om Bitcoin te kopen zijn er verschillende platformen die je kunt gebruiken. Wij bij MAN MAN handelen ook Bitcoin en we maken gebruik van de veilige omgeving die Bitonic of Litebit ons bieden. Beiden zijn Nederlands en leveren een complete service met up-to-date hoeveelheden in coins. Mocht je dus ergens willen beginnen aan je Crypto-avontuur, dan raden we je aan om via deze website je eerste Bitcoin aan te schaffen en dan verder te kijken naar de te nemen stappen.

Wanneer je Bitcoin heb gekocht kun je beginnen met traden. Trades maken doe je op verschillende exchange websites. Uit ervaring kunnen we stellen dat zowel het grote, overzichtelijke Binance een goede optie is, maar ook Kucoin is een prettig platform om je trades op te doen. Het is afhankelijk van welke coins jij wil traden voor welk platform je kiest. De bovenstaande opties zijn door ons voorgedragen uit ervaring, dus daar kunnen we met zekerheid van zeggen dat het volledig klopt en de processen lopen zoals het hoort.

Waar je wel even rekening mee dient te houden is ’t feit dat de hoeveelheid beschikbare Bitcoin altijd beperkt is. Dat geldt voor iedere website, dus ook voor degene die wij hierboven aanraden. Dit is natuurlijk geen probleem, maar we willen je daarom adviseren om met enige regelmaat te kijken. Zo weet je direct of het kopen mogelijk is en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan waardoor je moet wachten met instappen.

Wat is cryptocurrency en hoe koop je het MAN-MAN
In de geavanceerde weergave op Binance zie je precies wat de marktwerking is van een geselecteerde coin ten opzichte van Bitcoin.

De lange weg naar Crypto-succes

Rijk worden met Crypto is niet iets wat zomaar aan komt waaien. Zeker op dit moment niet, aangezien de markt al zo ver gevorderd is, dat dom geluk vrijwel uitgezonderd is. Het is belangrijk dat je jezelf van genoeg kennis voorziet. Probeer zoveel mogelijk te lezen over de traditionele valutamarkten want ondanks de grote verschillen tussen de traditionele markt en de Crypto markt is er toch een grote basis die kan helpen in je oordelend vermogen.

Het is niet mogelijk om je in een kleine 1000 woorden te vertellen hoe jij binnen enkele maanden of jaren miljonair wordt door te investeren in Cryptocurrency. Sterker nog, de kans is aannemelijk dat je het nooit zal worden. Toch wil dat niet zeggen dat er geen geld mee valt te verdienen, dat is wel degelijk zo. Aan de grondslag van dit alles ligt voldoende informatie en een serieuze benaderingswijze. Door het onderwerp zover mogelijk uit elkaar te trekken en steeds beetje bij beetje hier uit te leggen proberen we eenieder die interesse heeft hierin verder te informeren over ’t hoe en wat.