Voor het douchen scheren bespaart een hoop rotzooi

Het grote voordeel van scheren voor het douchen is dat je alle verdwaalde haren met het stromende water wegspoelt. Mannen die dagelijks hun gezichtsbeharing verwijderen hebben daarom een lichte voorkeur voor scheren voor het douchen. Scheerschuim en baardharen is namelijk geen beste combinatie, en dus is het lekker om je kop onder de kraan te stoppen. Echter zijn er ook veel mannen die niet meer met scheerschuim werken, maar liever een elektrisch scheerapparaat gebruiken. In dat geval is het niet zo heel slim om dit voor het douchen te doen, aangezien de huid dan nog droog is. Als je het scheerapparaat op een (te) droge huid aanbrengt, kun je te maken krijgen met een geïrriteerde huid. Het gevolg daarvan is roodheid, uitslag, jeuk of een kapotte huid.

 

Na het douchen is de huid verzacht en soepel

Het kan verstandiger zijn om na het douchen je gezichtsbeharing te verwijderen om een geïrriteerde huid tegen te gaan. Dat komt omdat je huid door het warme water zachter is geworden en het scheren daardoor soepeler zal verlopen. Daarnaast zijn de poriën geopend en onzuiverheden of vuil verwijderd. Echter hebben veel mannen het gevoel dat ze zichzelf weer ‘vies’ maken door na het douchen scheerschuim op hun gezicht te smeren. Daarnaast krijg je vaak te maken met rondvliegende haren en bevindt de spiegel zich meestal in de badkamer, waardoor deze hoogstwaarschijnlijk zal beslaan. Kortom: veel mensen vinden scheren na het douchen niet echt prettig, al is het wel een heel stuk beter voor je huid.

wanneer moet je scheren met douchen

Scheren tijdens het douchen bespaart een hoop tijd

Je zou denken dat het dus de beste keuze is om tijdens het douchen te scheren. Je hebt dan geen last van viezigheid in de vorm van scheerschuim of verdwaalde haren, en je huid is zacht en soepel. Bovendien is het erg efficiënt, omdat je twee vliegen in één klap slaat en zo tijd bespaart. Er is echter één groot nadeel aan scheren onder de douche: je hebt geen spiegel om in te kijken. Dat kan lelijke snijwondjes tot gevolg hebben wanneer je uitschiet met het scheermes. Het is om die reden niet aan te raden om gezichtsbeharing onder de douche weg te halen. Lichaamsbeharing op andere plekken kun je overigens wel eenvoudig onder de douche verwijderen, bijvoorbeeld okselhaar, schaamhaar of beenhaar. Dat kan met een scheermesje of met waterproof bodygroomers.