Wij zijn gek op Scandinavië. Relaxte werktijden, vette architectuur, prachtige ongerepte natuur en de meest stijlvolle mensen. Het is daarom ook niet gek dat scandinaviers tot de top van meest gelukkige mensen behoord. Ook de mooiste merken komen uit Scandinavië. Deze trend is ook neergedaald in het straatbeeld van ons kikkerlandje. Lichte knits, opgerolde broeken en witte classic sneakers. Met deze vijf tips rock je de Scandinavische look:

Headerfoto: Notreveu 

Experimenteer met nieuwe silhouetten

Verbreed je horizon en denk verder dan enkel je slim-fit T-shirt en jeans. De Scandinavische stijl staat bekend om oversized fits gecombineerd met smalle accenten. Ook wij kunnen moeilijk afstand doen van onze oude vertrouwde denim. Wanneer je niet voor oversized wil gaan, experimenteer dan met details: wijde / opgerolde mouwen, afgesneden zomen. Hierbij is het van belang om balans te vinden. Combineer een wijdere broek met een slim-fit shirt en andersom.

Scandinavische look - trui broek Scandinavische look - trui broek samsoe
Scandinavische stijl man man 3

Paolo

Harmony €220 Shop nu
Scandinavische stijl man man 7

Attire

MFPEN €155 Shop nu
Scandinavische stijl man man 8

Pietro

Harmony €175 Shop nu

Houd het minimalistisch

Wanneer je voor een uitgesproken silhouette gaat, kies dan voor lichte, neutrale kleuren. Op deze wijze rock je de perfecte zomer look. Waar in de winter zwart je beste vriend was verkiezen we nu wit boven zwart. Combineer witte neutrale kleuren met wat kleuren als camel, khaki en grijs. Wil je echt uitgesproken gaan? Pak dan wat roze en helderblauwe accenten. Verkies lichte kwaliteiten boven de zware winter-knits. Hierdoor kun je gemakkelijk meerdere lagen boven elkaar dragen.

Scandinavische look - minimalisme Scandinavische look - minimalisme 1
Scandinavische stijl man man

Goteburg

Stutterheim €240 Shop nu
Scandinavische stijl man man 2

Long Dong

WELTER SHELTER €319 Shop nu
Scandinavische stijl man man 9

Thor Crisp

Norse Projects €310 Shop nu

Accessoires: Houd het minimalistisch

Eenvoud is hier het sleutelwoord. Vergeet die rij met armbanden en meerdere kettingen. Pak één item en leg hier de nadruk op. In de lente en zomer is je zonnebril onmisbaar. Ga voor minimalistische monturen. Denk hierbij aan je klassiekers of een montuur met ronde glazen. Moet jij iets op je hoofd dragen? Ga dan voor een baseball cap of beanie. Let wel op dat je deze juist draagt.

Scandinavische look horloge

scandinavische stijl 10

Fit Cap

Dezeep €49 Shop nu
scandinavische stijl man man 11

Villy Beanie

Soulland €50 Shop nu
scandinavische stijl man man 12

Walther

Komono €200 Shop nu

 

Denim: niet je standaard skinny of distressed jeans

Hierbij praten we niet over skinny jeans en vintage denim jackets. Scandinavische brands hebben denim een nieuwe dimensie gegeven. De klassieke, welbekende textuur van denim, gecombineerd met lichte kleuren. Combineer een licht denim shirt met een paar nette shorts.

Scandinavische look - denim 3 denim
Scandinavische look man man 13

Ben

Won Hundred €145 Shop nu
scandinavische stijl man man 14

Stefan

SAMSØE & SAMSØE €119 Shop nu
scandinavische stijl man man 15

Shady

Won Hundred €160 Shop nu

Footwear

De classic white sneaker is al enige tijd volle bak zichtbaar in het straatbeeld. Maar wil je die Scandinavische look echt afmaken, draag er dan een paar vette Chelsea’s of lichte boots onder. Dit geeft het rock ’n roll randje wat jouw outfit nodig heeft. Ga in de zomer voor een suede variant.

suede chelsea

Scandinavische stijl man man 5

Cheslea

Declan €305 Shop nu
Scandinavische stijl man man 4

Doja

Eytys €190 Shop nu
Scandinavische stijl man man 6

Logan

Nubikk €180 Shop nu