Een heerlijk, comfortabel matras dient toegankelijk te zijn voor iedereen.

Maar waarom moet een goed matras €2000,- euro kosten? Dit moet anders kunnen. Het is tijd voor een speler die korte metten maakt met de met marketingtrucs vervuilde matrassenbranche.

Uitpak Matt

Een nieuwe speler in de matrassen-wereld

En het kan anders. In onze zoektocht naar de perfecte matras kwamen we het online matrassenmerk Matt Sleeps tegen. Geen overcompleet aanbod, hoge winstmarges en gladde verkopers. Eén matras die op transparante wijze wordt aangeboden, rechtstreeks vanaf de producent. Vergeet de frustrerende bezoekjes aan de showroom, discussies met je vriendin en uiteindelijk pijnlijke aankoop. Met Matt wordt het kopen van een matras een feestje.

Online matrassen kopen

Bij Matt heb je keuze uit één matras, leverbaar in alle mogelijke maten. Eenvoudig wordt uitgelegd waarom deze matras jouw beste vriend wordt en meteen vraag je je af waarom deze markt ooit zo complex heeft mogen worden. En aangezien een mens gemiddeld een derde van hun leven in bed doorbrengt, is het kopen van een matras geen keuze die je binnen vijf minuten in een showroom maakt. Jij mag Matt uitgebreid testen. Thuis in je eigen bed. 100 dagen lang. En wanneer je tevreden bent krijg je 10 jaar lang garantie op je matras. Matt is in januari 2017 door de Consumentenbond beoordeeld als beste online matras en scoorde een 9,2 op het gebied van duurzaamheid.

Matt uitpakken voelt als een cadeautje.

matt man man 1

Double Trouble +

Matt €830 Shop nu
matt matras man man 2

Mr. Snuggle

Matt €650 Shop nu

Een nachtje met Matt

Dit wilden we natuurlijk zelf testen. Na 4 jaar lang op dezelfde matras, met een kuil in het midden, te hebben geslapen heb ik besloten deze te laten vervangen. Ik verraste m’n vriendin afgelopen zaterdag met een nieuwe matras. Een nieuw seizoen, een nieuwe matras. Wij gaan fris de lente in.

Online een matras kopen klinkt misschien spannend, maar is het meest comfortabele wat ons in tijden is overkomen. Het kopen van een matras voelde niet meer als een moet-klusje. Al grappend met mijn vriendin maakten we een keuze tussen de Double Trouble en de Mr. Big. One keuze viel op de Mr. Big+ omdat deze, met zijn lengte van twee meter tien, net dat beetje extra comfort biedt aan onze lange benen. De komische namen gecombineerd met de praktische en visuele uitleg van het matras maken het online shoppen tot een feestje. En dit hield niet op na het bevestigen van onze bestelling. Dezelfde dag nog werd ons matras bezorgd. En Matt uitpakken voelt als een cadeautje. Binnen enkele minuten ligt het matras in klaar in de woonkamer en worden onze verwachtingen bevestigd. De bovenkant is fluweelzacht en voelt luxe aan. We betrappen onszelf erop dat we al enige tijd op ons gloednieuwe matras liggen. Door de anti-sliplaag en stevige zijkanten ligt Matt stevig op ons bed te wachten. En deze eerste nacht lagen we er verrassend vroeg in.

Op zondag wordt ik gewekt door de lentezon die schijnt op m’n gezicht. Ik kijk naar links en zie m’n meisje nog diep slapend naast me. Ik stap uit bed, voel me fris en heb een heerlijke nachtrust gehad. Ik maak een ontbijtje en wek m’n meisje met een ontbijt op bed. En zonder te overleggen zijn we het unaniem eens: Matt mag blijven.

Een nieuwe vriend in huis

Wij hebben een nieuwe vriend in huis. Een vriend die op ons wacht en het comfort biedt waar we naar verlangen na een lange dag. En om er zeker van te zijn dat we vrienden blijven testen we Matt 100 dagen lang. Kies de juiste afmetingen en test zelf een Matt, 100 dagen lang.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Matt Sleeps.