Iedereen weet wat er moet gebeuren om een sixpack te krijgen, maar hoeveel mensen doen er iets aan?

Success in life comes from the actions you take on a consistent basis—and only self-discipline allow you to do that

Niemand anders is verantwoordelijk voor jouw leven dan jijzelf

Vanaf het moment dat je je ouderlijk huis verlaat en het tijd is dat je je eigen keuzes gaat maken, ben jij verantwoordelijk voor jouw leven en de keuzes die jij maakt. Niemand beslist voor je welk werk je doet, met wie je samen bent of hoeveel je traint, alleen jij. Wanneer je niet tevreden bent met hoe jouw leven er op het moment uitziet, wordt het tijd dat je andere keuzes gaat maken. Neem verantwoordelijkheid voor alles in je leven, en ook al zijn sommige dingen onoverkoombaar, je kan altijd kiezen hoe je hier op reageert.

De weg van de minste weerstand

De grootste vijand van succes is de weg van de minste weerstand. Wanneer je altijd maar kiest voor de dingen die je leuk vindt in plaats van voor de dingen die belangrijk zijn, zul je nooit het succes verkrijgen waartoe je eigenlijk in staat bent. Voor elke grote overwinning is een groot offer vooraf gegaan. Om je doel te bereiken heb je maar drie dingen nodig: een duidelijke visie van je doel, een plan om daar te komen en serieuze actie. En laat dit laatste nu net het grootste probleem zijn. Soms moet je leren dat je de belangrijke dingen boven de leuke en makkelijke dingen moet kiezen wil je ooit écht succesvol worden.

Denk voor de lange termijn

Als je je ooit afvraagt waar je over tien jaar zult staan, kijk dan hoe je leven er momenteel uitziet. Wat voor acties neem je om je doelen te bereiken? Hoeveel nieuwe dingen leer je? De beste manier om de toekomst te voorspellen is door deze te creëren.

zelfdiscipline-manman

Obstakels horen erbij

Bloed, zweet en tranen. Het is allemaal voorbij gekomen voordat jij je doel bereikt hebt. Het lijkt wel alsof deze obstakels als paddenstoelen uit de grond schieten, nét voordat je bij je doel bent. Helaas kunnen we hier niets aan doen en is het een extra reden om door te gaan, want dit betekent dat we bijna bij het succes zijn waar we zo lang naartoe werken.

Herinner jezelf elke dag aan je doelen

Om je zelfdiscipline elke dag iets te vergroten is het belangrijk dat je elke dag aan je doelen herinnerd wordt. Alleen door jezelf te herinneren wat je doet en waarom je dit doet, zal je in staat zijn de nodige acties te ondernemen, zelfs als het even tegenzit.

Beslis van te voren dat je nooit zult opgeven

Het is belangrijk dat je een plan klaar hebt liggen voor wat je moet doen als er iets tegenzit. Wanneer je je doelen opschrijft, beloof jezelf dan dat je niet opgeeft, ook al wordt het even moeilijk.

Wanneer je deze punten in gedachten houdt zul je in staat zijn al je doelen te bereiken. Misschien niet gelijk, maar uiteindelijk zal het je lukken.