Hoe kan je Formule 1 gratis kijken?

Viaplay en Talpa hebben een deal gesloten, wat betekent dat vanaf 5 april je op SBS 9 diverse sportwedstrijden kunt kijken van de Formule 1, darten en buitenlands voetbal. Viaplay hoopt dat ze met deze samenwerking meer kijkers trekken. Vooralsnog gaat het, wat Formule 1 betreft, alleen om de race in Japan.

Wel hoopt Talpa dat er in de toekomst meerdere Formule 1-races te zien zullen zijn op SBS 9, welke van naam verandert naar Viaplay TV. Wat de exacte programmering van de wedstrijden is, wordt later bekendgemaakt. Het is nog onduidelijk of deze samenwerking op de lange termijn zal blijven bestaan, want Viaplay heeft tot 2025 uitzendrechten van de F1. Beide partijen hopen op een langdurige samenwerking, maar partijen als Ziggo zijn ook geïnteresseerd in het terugkrijgen van de Formule 1-rechten.

SBS9 wordt Viaplay TV

Aankomend weekend staat er weer een race op het programma. Je kunt de Grand Prix van Japan dan zien op SBS 9, vanaf dit weekend Viaplay TV. Alleen moet je even je aandacht erbij houden. De race begint om 7 uur ’s ochtends Nederlandse tijd. Alleen wordt het pas om 1 uur ’s middags uitgezonden op tv. Dus als je geen abonnement hebt en toch van plan bent om de race te kijken, zorg er dan voor dat je al je meldingen uit hebt staan om spoilers te vermijden. Zo blijft de race nog lekker spannend.

Wat is er nog meer te zien?

In april kun je ook genieten van dart- en voetbalwedstrijden op televisie. Op 11 en 18 april worden de Premier League dartswedstrijden uitgezonden. Daarnaast zijn er voetbalwedstrijden, zoals Fulham tegen Newcastle United, Tottenham Hotspur tegen Nottingham Forest, Manchester City tegen Luton Town en Chelsea tegen Everton, te zien op 6, 8, 13 en 15 april. Genoeg om lekker met je maten naar te kijken.