Welke sauzen zijn goed of slecht als je wil afvallen?

Als je wil afvallen en gezond wil leven, dan sauzen dus niet erg goed voor je. Met vet en olie als basis aangevuld met suiker en smaakstoffen gooi je eigenlijk alleen maar schadelijke stoffen naar binnen.

Als je dan toch wil zondigen en echt niet zonder kan, dan zijn dit de beste en slechtste sauzen voor als je wil afvallen.

Mayonaise

In één eetlepel mayonaise zit maar liefst 133 calorieën. 100 gram van de saus is maar liefst 741 kcal. Als alternatief kun je dan beter fritessaus pakken: dit bevalt namelijk veel minder vet.

Sauzen afvallen

Knoflooksaus

In knoflooksaus zit maar liefst 246 kcal per 100 ml. Na mayonaise is dit is een van de slechtste opties. Het heeft namelijk ook veel vet aangevuld met suikers.

Pindasaus

Ook pindasaus is niet veel beter dan knoflooksaus. Het bevat namelijk zo’n 240 kcal per 100 ml. Er zit bovendien weinig verschil tussen pindasaus of satésaus. Allebei niet goed voor het afvallen dus.

Curry

Currysaus is wat ongezonder dan ketchup met 137 kcal per 100ml. De saus is dikker en bevat meer vet en daardoor consumeer je dus een stuk meer dan bij ketchup.

Ketchup

Van alle sauzen zit in ketchup het meeste suiker. Maar liefst vijf suikerklontjes per 100 gram oftewel 20 gram suiker. Het bevat desondanks wel de minste calorieën. Met slechts 89 kcal per 100ml is dit dus het beste voor de lijn. Zeker als je de versie zonder suiker neemt want dan scoor je al helemaal goed. Hierdoor consumeer je namelijk slechts 44 kcal per 100 ml.

ongezonde sauzen calorieën

Als je écht saus wil dan kun je dus het beste voor ketchup kiezen. Vooral de suikervrije variant is namelijk erg laag in de calorieën. Zo kan je toch genieten van sauzen met het afvallen in je achterhoofd.