Rotterdamse onderwereld in de Nederlandse serie Santos

Het liefdeskoppel Glenn en Yola probeert een leven op te bouwen in Rotterdam. Samen proberen ze iets moois van hun leven te maken en hun dromen na te jagen, maar onderweg komen ze in allerlei zaken verwikkeld met hun criminele vrienden en familie. Zo wordt Glenn, die werkt als aspirant-chefkok, meegesleept door zijn beste vriend Jermaine, die zich bezighoudt met criminele zaken.

Maar niet alleen Glenn komt in de problemen. Zo raakt onderneemster Yola in conflict met haar criminele moeder, die de macht naar zich toe probeert te trekken in de Rotterdamse havens. Telkens staan ze weer voor nieuwe obstakels en conflicten die het behalen van hun doelen belemmeren. Ze proberen steeds de juiste keuzes te maken betreft hun vrienden, familie en in de liefde. Het maakt de relatie tussen Glenn en Yola er niet beter op, en de vraag is dan ook of ze hier uiteindelijk samen uit komen.

Santos is geregisseerd door Giancarlo Sánchez (bekend van o.a. Mocro Maffia) en Ivan Barbosa (bekend van o.a. Penoza). Bekijk hieronder de trailer van Santos:

 

Santos is wekelijks om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3 en NPO Start en alle afleveringen zijn vanaf dan ook in één keer te streamen via NPO Plus.

Het Gouden Kalf voor Beste Dramaserie en reacties van kijkers

De Nederlandse misdaadserie won tijdens het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor Beste Dramaserie. Hierdoor hadden veel mensen hoge verwachtingen over Santos. Op IMDb scoort de serie een 7.0 / 10. Een goed cijfer dus!

Wij doken ook even X op (voorheen beter bekend als Twitter), om de reacties van de Nederlandse kijkers onder de loep te nemen. Wij selecteerden een aantal berichten:

Tweet reactie Santons serie NPO

reacties twitter