Sandwich dressing is dé manier om kledingstukken te combineren

Sandwich dressing is de manier om jouw outfits in balans te houden. Maar wat houdt het in? Met deze stijlregel hebben de onder- en bovenkant van jouw outfit dezelfde kleur of hetzelfde volume, en alles wat ertussen zit is geheel naar eigen keuze. Het toepassen van deze regel zorgt voor een goede balans in je outfit en straal je een doordachte look uit.

Colour sandwich

Colour sandwich verklapt het al een beetje, maar het is sandwich dressing met kleur. Je combineert dezelfde kleur top met schoenen in diezelfde kleur. Of je match je gele jas met je gele schoenen en ga zo maar door. Er zijn eindeloze combinaties om een kleur aan je outfit toe te voegen. Draag je niet veel kleur? Geen probleem! Je kunt bijvoorbeeld je zwarte jas stijlen met zwart schoenen en de outfit ziet er nog steeds doordacht uit. En mocht je dezelfde kleur top en broek dragen, dan is het de kunst om te spelen met accessoires om deze regel alsnog toe te passen.

Check de video hieronder voor inspiratie:

Volume sandwich

Naast het matchen met je kleur, kan je ook werken met volume in je outfit. Hierbij kijk je naar de pasvorm van jouw verschillende kledingstukken. Een oversized bomberjas combineer je niet met een skinny jeans aan de onderkant. Kies in dat geval eerder voor een straight leg jeans. En ga dan niet voor een smalle schoen, maar voor een wat grovere sneaker onder je voet. Van een bomberjack met een baggy jeans of oversized vest met een straight leg jeans. Het draait allemaal om balans.

Veelgemaakte fouten bij het combineren van kleding

Handig als je met deze fashion tip een extra touch aan jouw outfit kan geven. Als je het toch nog lastig vindt, probeer het eerst met basic items. Match bijvoorbeeld je pet met je schoenen, of je hoodie met je sneakers. Maar let op: als je met prints gaat werken, zorg ervoor dat je outfit niet te hysterisch wordt. Combineer bijvoorbeeld niet je paarse schoenen met je paarse trui met groene stippen.

Hieronder enkele voorbeelden die de kracht van de sandwich-methode bewijzen:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Francesco (@francesco.teddy)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door David Schmelter (@davidschmelter)

Hopelijk hebben wij je geholpen met deze fashion tips. Bekijk ook nog andere moderegels die je als man moet weten.