1. Fit over fashion

We willen er allemaal goed uitzien. De winkels en de mode-industrie hebben ons doen geloven dat daar maar één oplossing voor is: de laatste modetrends dragen. Nou, onzin! Of het kledingstuk bij je past is zoveel belangrijker dan of het wel of niet de laatste mode is. Je kunt de laatste trends dragen, maar het moet matchen met jouw eigen kledingstijl en persoonlijkheid.

2. Schoenen maken de man

Schoenen zijn belangrijker dan de meeste mannen denken. Ze vormen namelijk de fundering van je outfit. De schoenen laten altijd wel een indruk achter. Hou ook hierbij rekening met wat bij jou past: ben jij meer een sneakers of een loafers guy? Als je jouw patta’s goed onderhoudt, kan dat een goede investering zijn. Investeren in een echt kwalitatief goed paar schoenen is zoveel beter dan gaan voor budget-opties.

moderegels mannen 2023

3. Elke man hoort een goed pak te hebben

Hoewel we anno 2023 steeds minder een pak dragen, dien je er simpelweg één in je kast te hebben hangen. You’ll never know. De sleutel tot het dragen van een pak zit hem in de pasvorm. Een op maat gemaakt pak staat altijd goed. Ook is een klassiek pak het meest veelzijdig, bijvoorbeeld een donker pak, met één of twee rijen knopen en mager in details. Maar ook hierbij geldt: wat bij jou past is leidend. Verder is de manier waarop jij het pak draagt belangrijk. Het is niet het label aan de binnenkant dat indruk maakt.

4. Tijd om een horloge te kopen

Een horloge is een geweldige manier om je look te kunnen complimenteren. Wees verstandig bij het maken van een keuze. Kies een horloge waar je zeker tevreden mee bent en bedenk ook hoe je er na een paar maanden over zult denken. Een goed horloge is stijlvol, praktisch en mooi afgewerkt.

Weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, wij hebben de best verkopende horlogemerken voor je op een rijtje gezet.

5. The devil is in the details

Een outfit lijkt misschien wel heel simpel: shirt, broek, schoenen en je bent ready. Maar de beste looks beschikken over accessoires die een outfit helemaal compleet maken. Of het nu een ketting, armband of pet is, de juiste accessoires kunnen een look helemaal transformeren. Wees hier wel subtiel in. En vergeet niet dat het altijd mogelijk is om teveel van het goede te hebben.