Allereerst: je kunt er niet omheen

Je televisie is nou eenmaal een aanwezige factor in je interieur, dat zal je voor lief moeten nemen. Het is een beetje als die luidruchtige oom op iedere verjaardag, hij is heel erg opvallend, maar ’t is wel een gangmaker. Zo is het met de tv net zo. Wat je wel kunt doen is zorgen dat je ’t best mogelijke design uitzoekt – er zijn beslist een aantal tv’s die boven de rest uitsteken wat betreft materiaal en ontwerp. Een goed voorbeeld zijn de nieuwe QLED TV’s van Samsung. Deze apparaten zijn wat ontwerp betreft de meest slanke, subtiele benadering van het concept ‘tv’.

waarom de tv het minst mooie object van je interieur is MAN-MAN

Heb er dus vrede mee dat je televisie een opvallend aspect aan je inrichting is, maar probeer deze rol wel zo goed mogelijk in te vullen. Alleen dan kun je met een gerust hart op je bank ploffen en genieten van je multifunctionele apparaat. Probeer dus rekening te houden met de ruimte die nodig is en de grote aanwezigheid van het apparaat zelf.

De irritaties van een wirwar aan kabels

Het feit dat de gemiddelde televisie niet bepaald subtiel is, is niet de enige factor die voor enige irritatie kan zorgen. Een ander vaak gezien probleem is de grote hoeveelheid bedrading die bij dergelijke apparaten komt kijken. Het is vaak niet alleen een tv die bedraad moet worden, maar ook een geluidssysteem, digitale tv-ontvanger en andere multimedia zoals een gameconsole bijvoorbeeld.

waarom de tv het minst mooie object van je interieur is MAN-MAN

Als gevolg hiervan heb je dus een wirwar aan kabels die alles behalve charmant uitzien. Met een QLED TV is dat probleem ook verleden tijd. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de Invisible Cable, welke de TV met de One Connect Box verbindt. Al je apparaten kunnen worden aangesloten op de One Connect Box. Zo hoeft er niets in ’t zicht te staan en sla je twee vliegen in één klap: je hebt namelijk geen kluwen kabels meer onder je tv hangen én je kunt andere apparaten verder weg zetten, dus ontstaat er meer ruimte.

 

Hoe minder apparatuur, des te minder je kwijt kunt raken

Een andere ergernis die in praktisch ieder huishouden wel eens voorkomt is ’t kwijtraken van afstandsbedieningen. Er zijn natuurlijk ergere dingen op de wereld, maar toch kan dit probleem voor veel frustratie zorgen. Met ieder apparaat dat je koopt komt er een nieuwe afstandsbediening bij de collectie. In ieder huishouden liggen al snel drie tot vier afstandsbedieningen in het tv-meubel.

waarom de tv het minst mooie object van je interieur is MAN-MAN

Wanneer je een QLED TV koopt is dit probleem verleden tijd. Daarmee willen we niet zeggen dat je alle andere afstandsbedieningen weg moet gooien, maar je kunt ze wel opruimen. Er is namelijk maar één afstandsbediening nodig voor het bedienen van al je apparaten wanneer je zo’n state-of-the-art televisie hebt. Niet alleen extreem handig, maar ook nog eens erg eenvoudig. Er hoeft namelijk maar één afstandsbediening bewaard te worden – maakt de zoektocht een stuk makkelijker.

Al met al kan een nieuwe tv een hoop frustratie wegnemen

Zo is ’t maar net. Een nieuwe televisie is niet alleen vooruitgang wat betreft beeldkwaliteit, maar ook wat betreft randzaken. Iedereen kan zich herkennen in de bovenstaande punten en dat is niet geheel verbazingwekkend. We hebben door de jaren heen een steeds grotere diversiteit aan apparaten gekregen en nu gaan we langzaam weer terug naar één multimedia-systeem. Een praktische, verantwoorde oplossing waarvan tot op heden de Samsung QLED TV het perfecte voorbeeld is.