Sam in iCarly werd gespeeld door Jennette McCurdy

De serie iCarly kende in totaal vijf seizoenen en al snel werd Jennette McCurdy het gezicht van de tienerserie. In haar rol van Sam Puckett beleefde ze talloze avonturen en de serie was dusdanig populair dat de zender Nickelodeon de serie nog jarenlang heeft uitgezonden. In totaal zijn er 109 afleveringen verschenen en ook in Nederland was de serie een regelrechte hit.

 

Ook al was ze bijzonder succesvol, het was niet de eerste keer dat Jennette McCurdy voor de camera stond. Eerder had ze al een rol te pakken in andere waanzinnige series als CSI: Crime Scene Investigation, Will & Grace en Zoey 101. Nadat iCarly was beëindigd, zagen we haar nog in de spin-off Sam & Cat. Samen met niemand anders dan Ariane Grande beleefde ze ook nu weer talloze avonturen, maar op 17 juli 2014 was het echt einde verhaal en verscheen ze niet meer op Nickelodeon.

Wat doet de actrice nu?

Van stilzitten was geen sprake wat betreft de actrice en ze verlegde haar interesse naar de muziek. In totaal bracht ze twee albums uit die goed werden ontvangen, maar een echte carrière in de muziekindustrie was niet waar ze voor koos. Nadat ze de entertainment industrie min of meer voor gezien hield nam ze rust en tegenwoordig stopt ze haar energie in heel andere dingen zoals haar eigen podcast getiteld ‘Empty Inside’. Bekende acteurs en andere persoonlijkheden passeren de revue en met hen praat ze over alle mogelijke onderwerpen. Lastige gesprekken gaat ze niet uit de weg, zoals het overlijden van haar moeder en het verwerkingsproces.

Afgaande op haar Instagram-pagina heeft ze nog steeds een hele schare fans. Voor degenen die nog altijd hopen op een terugkeer naar het witte doek had de voormalige actrice in ieder geval slecht nieuws. Dat ziet ze namelijk niet zitten. Sterker nog, haar keuze om te gaan acteren was eigenlijk een noodsprong. Ze deed het voornamelijk om voor haar gezin te kunnen zorgen en feitelijk schaamde ze zich voor de rollen die ze speelde in die periode. Toch blijft de bewondering haar trekken en onlangs heeft ze haar eigen theatertournee gelanceerd. Ze zet op een heel kunstige manier een tragikomedieshow neer met als titel  “I’m Glad My Mom Died”.

Wat betreft haar uiterlijk, lijkt het alsof de tijd nauwelijks vat heeft op haar. Ze is nog altijd die enigszins maffe, leuke en spontane dame die ze ook in iCarly speelde, maar dan wat ouder. De looks heeft ze dus nog steeds en dankzij Instagram kunnen we haar mooi volgen. Dat is overigens geheel de moeite waard. Check it out: