De opkomst van ChatGPT

ChatGPT is opgericht door de Amerikaanse ondernemer, investeerde en programmeur, Samuel Harris Altman oftewel Sam Altman (38). Sam is geboren op 22 april 1985 in Chicago en is CEO van OpenAI (ChatGPT).

ChatGPT is een soort grote informatiebron die je kan helpen met allerlei onderwerpen. De kennis van deze slimme computer wordt om de tijd bijgewerkt en heeft nu bijvoorbeeld kennis tot 2022. Dat betekent dat je nu alles kan vragen van gebeurtenissen tot 2022 en bijvoorbeeld niet gebeurtenissen of ontwikkelingen die na januari 2022 zijn gedaan. Kortom, het is eigenlijk een vriendelijke robot die met je praat door woorden te gebruiken. Best slim bedacht toch?

Oprichter Sam Altman is gespot in een peperdure auto

De oprichter van ChatGPT, Sam Altman, werd onlangs gespot bij een tankstation in Californië in een opvallende auto, namelijk een McLaren F1. De waarde: 20.000.000 dollar. De rode supercar is ontworpen door Gordon Murray en deze auto steelt overal de show. De auto heeft een motor waar je ‘u’ tegen zegt, namelijk een 6.1 liter V12 met 612 pk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Luxury Scene (@theluxuryscene)

We konden wel inschatten dat Sam veel heeft verdiend met zijn bedrijf ChatGPT, maar als je een auto kan kopen van 20.000.000 dollar kun je wel raden dat hij het niet slecht heeft en dat klopt want in 2021 werd het vermogen van Sam Altman geschat op ongeveer 600 miljoen dollar. Deze man zit dus zeker niet krap bij kas.