Voor degenen die het niet weten: de chef genaamd Salt Bae heeft een eigen restaurant in Dubai waar hij opvalt vanwege het strooien van zout. Het is een hele social media-attractie geworden. De grootste sterren ter wereld komen namelijk bij hem eten om met hem op de foto te gaan en zijn gouden stukje vlees te proberen. Dit heeft geleid tot een vetpot voor de eigenaar en een uitbreiding met vestigingen over de hele wereld.

 

Hoe komt Salt Bae zo gespierd?

Hoewel je bij een chefkok vaak denkt aan iemand met een fors postuur, is bij Salt Bae zijn lichaam juist in optimale conditie. Op Instagram vertelde hij hoe hij zijn fitte lichaam gebouwd heeft. Volgens hem moet je de dag starten met twee glazen water en vier abrikozen. Vervolgens moet je een halfuur genieten van een cappuccino en daarna een workout doen. Hierna volgt het ontbijt met 250 gram steak, kikkererwten, linzen, bonen en zwarte rijst. Ook voor lunch neemt hij een steak van 250 gram en wat gestoomde groenten. Als tussendoortje neemt hij wat yoghurt met druiven. Vervolgens eindigt hij de dag met een bietensalade en nog een steak. Hierna drinkt hij alleen nog maar water.

De beste man eet dus minstens een halve kilo aan steaks per dag. Hoewel we op de redactie geen voedingsdeskundigen zijn, vragen we ons toch ten zeerste af of dat wel zo’n slim idee is. Toch lijkt het Salt Bae geen windeieren te leggen. Zijn lijf is dat van een Griekse god en zijn restaurant wordt bezocht door de grootste artiesten ter wereld. Zijn trainingsschema bestaat verder uit vooral bodyweight oefeningen. Online deelt hij ook volop beelden van zijn harde werk in de gym. Deze bekijk je hieronder. 

 

Dat hij een regelrechte hit is, dat is zacht uitgedrukt. Dit zorgt er dus voor dat hij zijn zakken goed kan vullen. Zoveel verdient Salt Bae per dag.