De carrière van de Nederlandse sportvrouw

Suzanne Schulting (25) is Nederlands shorttrackster en langebaanschaatsster. Ze is erg succesvol en won in 2018 tijdens de olympische spelen een gouden medaille op de 1000 meter. Hiermee werd Schulting de eerste Nederlandse olympisch kampioen in het shorttrack. Kortom, een grote trots.

Maar dat is niet de laatste keer dat Suzanne goud won op de olympische spelen. In 2022 won Suzanne Schulting goud op zowel de 1000 meter als de 3000 meter aflossing. Al deze grote successen hebben er natuurlijk toe geleden dat Schulting heel wat prijzengeld en sponsordeals binnen heeft gehaald. Wij hebben voor je uitgezocht wat het salaris en vermogen is van Suzanne Schulting.

Wat is het salaris en vermogen van Suzanne Schulting?

Suzanne Schulting heeft een groot vermogen opgebouwd door de jaren heen. Hoeveel Schulting qua vast salaris verdient, is onduidelijk. Echter hebben we wel inzicht in hoeveel ze verdient door haar prestaties. Zo weten we dat Suzanne een aardig bedrag van €34.000 won tijdens de Olympische spelen in 2018. In 2022 won ze een bedrag van €55.000 en ze had dat jaar ook nog eens vele sponsordeals die haar hoogstwaarschijnlijk tienduizenden (of meer) euro’s extra hebben opgeleverd. Zo heeft de 25-jarige schaatsster een deal met grote bedrijven als Wienerberger, een bedrijf dat keramische bouwmaterialen produceert en E-bike merk Tenways. Maar dat zijn niet haar enige inkomstenbronnen. Via Instagram verdient Schulting namelijk ook een aardig zakcentje door de gesponsorde berichten.

Het vermogen van Suzanne Schulting wordt momenteel geschat op 1 miljoen euro. Voor iemand van slechts 25 jaar is dit zeker geen slecht bedrag. Suzanne heeft zelfs een eigen woning in Amsterdam gekocht. We kunnen nog vele mooie prestaties verwachten van Suzanne en door haar stijgende populariteit zal ze nog vele mooie sponsordeals sluiten.