Het vermogen en salaris van Lando Norris: van McLaren-junior naar nummer één binnen het team

De 22-jarige coureur staat al sinds begin 2017 onder contract bij McLaren. Hij stroomde vanuit dat junioren contract direct door naar een zitje bij het ooit erg succesvolle team. Sinds 2019 is hij de vaste kracht en dat gaat in opzicht van prestaties stapsgewijs beter. Ook in het opzicht van salaris en vermogen heeft Lando Norris flink aan de weg getimmerd. 

 

Norris eindigde in zijn debuutseizoen op de elfde plaats in de eindstand, met 49 punten. Zijn teamgenoot destijds, Carlos Sainz, schopte het tot de zesde plek met 96 punten. In het jaar daarop, 2020, behaalde de jonge Brit zijn eerste podiumplek (P3) bij de eerste race in Oostenrijk. In zijn tweede jaar bij McLaren wist Norris zijn Spaanse teamgenoot beter bij te houden, hij eindigde dat jaar als negende in het kampioenschap met 97 punten tegenover de zesde plek van Sainz (105 punten).

Norris geeft Ricciardo het nakijken en tekent vier jaar bij

In 2021 verwelkomde hij Daniel Ricciardo als teamgenoot. De goedlachse Australiër heeft een flinke kluif aan de jongere Norris. Norris klom dit keer tot de zesde plek in de eindstand (160 punten), terwijl Ricciardo het moest stellen met 115 punten en de achtste eindstek. Ook in 2022 neemt Norris zijn team op sleeptouw. Hij is zevende in het kampioenschap met 35 punten en haalt meer uit de lastige auto dan dat Ricciardo doet. De laatstgenoemde staat na vijf races elfde met maar elf punten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

De directe vergelijking met racewinnaar Ricciardo verschaft Norris een sterke onderhandelingspositie als het op zijn toekomst en inkomen aankomt binnen de koningsklasse. Norris tekende eerder dit jaar een vierjarige contractverlenging waardoor hij naar alle waarschijnlijkheid in ieder geval tot en met 2025 bij McLaren blijft. Naar verluidt mag de jonge Brit met dit contract jaarlijks 25 miljoen dollar erbij schrijven op zijn rekening.

Het salaris en vermogen van Lando Norris: behoort inmiddels tot de toppers in de sport

Hiermee behoort hij inmiddels tot de ‘grootverdieners’ van de Formule 1-coureurs. Met de deal staat hij ongeveer op gelijke hoogte met Alpine-coureur Fernando Alonso. Alleen Max Verstappen van Red Bull Racing en Mercedes-coureur Lewis Hamilton verdienen aanzienlijk meer op jaarbasis. Benieuwd welke bedragen dat zijn? Lees dan over de salarissen van alle F1-coureurs in 2022.

Het vermogen van Lando Norris bedraagt momenteel ongeveer 25 miljoen dollar, klinkt het bij diverse bronnen op het wereldwijde web. Sommige websites spreken zelfs van een vermogen dat in totaal 280 miljoen dollar zou bedragen. Dat is niet realistisch. De enige verklaring voor dit gigantische bedrag zou betrekking kunnen hebben tot het familievermogen van de Norris-familie. De vader van Lando is namelijk een voormalig pension manager die behoort tot de rijkste mensen uit Bristol, Engeland.