Hoeveel verdient JK Rowling vandaag de dag aan Harry Potter?

Vanaf het eerste Harry Potter boek dat Rowling schreef, waren de lezers gelijk al nieuwsgierig naar de rest van de tovenaarswereld. De Harry Potter-franchise heeft inmiddels al tien boeken, elf films en een groot aantal musicals voortgebracht. Alle films en boeken waren een enorm succes waar Rowling een aardig geldbedrag aan heeft verdiend.

Je zult ervan schrikken hoeveel ze per minuut ongeveer verdient aan dit succes aan o.a. royalty’s. Uitgerekend is dit gemiddeld zo’n 142 pond per 60 seconden. JK Rowling is misschien wel de rijkste auteur ter wereld. Voordat ze deze succesvolle schrijfster bekend werd, was ze een alleenstaande moeder in Schotland die afhankelijk was van een uitkering om rond te kunnen komen.

harry potter jk rowlings schrijfster hoeveel verdient salaris vermogen

Rowling bracht veel jaren door met het schrijven van haar eerste boek genaamd Harry Potter en de Steen der Wijzen. Uiteindelijk kreeg ze een literair agent en werd het boek helaas door een groot aantal uitgevers afgewezen. Een kleine pers in London genaamd Bloomsbury stemde ermee in om het boek uit te geven. Het boek werd later in de VS gepubliceerd als Harry Potter and the Philosopher’s Stone en werd een van van de best verkochte romans aller tijden. Uiteindelijk ging ze verder met het schrijven van zes boeken in de Harry Potter-serie en heeft meer dan 500 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Waanzinnig! Er is geschat dat Rowling meer dan één miljard dollar heeft verdiend aan de verkoop van Harry Potter boeken.

Wat is het vermogen van J.K.Rowling?

Zoals eerder vermeld, heeft Rowling aardig wat geld binnen geharkt door het Harry Potter-succes. Het vermogen van J.K.Rowling wordt geschat op 820 miljoen pond. In 2012 heeft Rowling 160 miljoen dollar gedoneerd aan een goed doel. De schrijfster vind je terug op een prominente plek in de Britse variant van de Quote 500. Met een totaal vermogen van ruim 820 miljoen pond (bijna 900 miljoen euro) behoort ze tot de 200 rijkste personen van Engeland.

Ondertussen gaat Rowling nog steeds als een speer en blijft ze voor een lange tijd nieuw werk produceren. Er zijn al twee Fantastic Beasts films uitgebracht en worden dit er alleen nog maar meer. Meer om naar uit te kijken dus!

Recentelijk is er ook een gloednieuw Harry Potter-spel uitgebracht: Hogwarts Legacy.