Wat voor soort game is Hogwarts Legacy?

In Hogwarts Legacy speel je als een vijfdejaarsstudent op de beroemde toverschool, maar dan in de 19e eeuw in plaats van de jaren negentig van de 20e eeuw (zoals in de tijd van Harry Potter). Het beroemde Zweinstein is tot in groot detail nagemaakt, waardoor je als spelers heel veel kunt ontdekken. Deze wereld is groter dan je zou verwachten en er zijn talloze mysteries op te lossen en vijanden te verslaan. Het verkennen van de wereld gebeurt vanzelfsprekend te voet of met een bezemsteel en zelfs een fabeldier. Nostalgisch? Jazeker.

 

Anders dan eerdere Harry Potter-games

Ten tijde van de release van de films en boeken verschenen er ook al meerdere Harry Potter-games. Deze games waren echter beperkt want je had geen mogelijkheid om vrij rond te lopen. Vandaar dat Hogwarts Legacy een unieke ervaring biedt.

nieuwe harry potter game

De game is beschikbaar voor vrijwel iedere gamer want er is een release op allerlei platforms: PlayStation 5, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox Series X en Xbox Series S, Xbox One en Microsoft Windows. Hogwarts Legacy is te koop bij Bol.com.  Wel moeten de gamers op de PlayStation 4 en Xbox One nog geduld hebben tot 4 april, terwijl gamers op de Switch pas vanaf 10 juli aan de slag kunnen.

harry potter game hogwarts legacy

Hogwarts Legacy (PS5)

Bol.com €68,95 Shop nu

Positieve reviews en de trailer

De game krijgt heel veel positieve reviews. Zo spreekt de YouTuber Tomographic in een video van een ‘meesterwerk’.  BN DeStem heeft in zijn review wel een minpunt gevonden, het verhaal zou namelijk een beetje saai zijn. Maar mocht je een echte Harry Potter-fan zijn en een hele dosis nostalgie willen ervaren, dan is dit zeker een aanrader waarmee jij uren speelplezier hebt.

Benieuwd naar hoe dat er allemaal uitziet? Dat zie je in de onderstaande officiële trailer: