Wat is het vermogen van Giovanni van Bronckhorst?

Giovanni van Bronckhorst is een gesloten boek als het over geld gaat. Zijn laatst bekende vermogen dateert uit 2012. In 2012 was Giovanni net 2 jaar gestopt met voetballen. Hij was werkzaam als assistent trainer van Feyenoord en hij was de trainer van Jong-Feyenoord. Op dat moment werd het geschatte vermogen van Giovanni geschat op 18 miljoen euro.

Vorstelijke salarissen als voetbaltrainer

In die tijd is er heel wat veranderd. Vanaf 2015 is Gio 4 jaar trainer geweest van het eerste elftal van Feyenoord. Dit deed hij succesvol en voor het eerst sinds jaren heeft hij met zijn staf en team de titel teruggebracht in Rotterdam. Zijn salaris in Rotterdam is onbekend, maar kon in de beginjaren geschat worden tussen de 750.000 en 1.000.000 euro. Vervolgens vertrok van Bronckhorst naar China om groot geld te gaan verdienen. Naar verluidt ging de voormalige aanvoerder van Oranje rond de 12 miljoen euro per jaar verdienen. Uiteindelijk heeft hij hier slechts één jaar gewerkt.

Momenteel is Giovanni van Bronckhorst actief bij Rangers als trainer. Hij heeft grote schoenen in te vullen, voor hem was Liverpool-legend Steven Gerrard de trainer van Rangers. Echter hoeft hij zich hier zeker geen zorgen om te maken. Hoewel concurrent Celtic kampioen is geworden, stond hij met Rangers in de Europa League finale. Een prachtige prestatie. Ook staat hij momenteel in de play-offs van de Champions League, waarin hij het opneemt tegen het PSV van oud-teamgenoot Ruud van Nistelrooij. Afgelopen seizoen verdiende Gio naar verluidt rond de 1,7 miljoen euro per jaar bij de Schotse club. Een meer dan prima salaris dus.

We kunnen concluderen dat zijn vermogen aardig is gestegen in de laatste negen jaar, voornamelijk door zijn buitenlandse avontuur. De exacte schatting is niet bekend.