De carrière van Hélène Hendriks

De 42-jarige Hélène Hendriks is niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie en haar passie voor sport is al jaren duidelijk. Naast het feit dat ze te zien is in allerlei sportgerelateerde programma’s, heeft Hélène jarenlang gehockeyd op hoog niveau. Zo kwam zij op haar zeventiende in het eerste team van de hockeyclub Push en promoveerde zij samen met haar team naar de Hoofdklasse. Op dit niveau heeft de blondine twaalf jaar lang gespeeld.

Haar journalistieke carrière begon bij de lokale omroep Brabant10, waar zij sportprogramma’s presenteerde. In ditzelfde jaar werd Hélène nog presentatrice bij Fox Sports Centraal en een aantal jaar later was zij steeds vaker te zien bij VI. In 2017 werd zij ook regelmatig tafelgast bij De Wereld Draait Door. Omdat het haar zo goed lukt om carrière te maken in een wereld die wordt gedomineerd door mannen, heeft zij in 2018 de prijs Beste Sportjournalist gewonnen. Een waanzinnige prestatie en in onze ogen meer dan terecht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HELENE. (@helenehendriks1)

Vandaag de dag schuift Hélène Hendriks nog regelmatig aan bij Vandaag Inside. Ook is ze vaste presentatrice bij de talkshow Half8 geworden. Kortom, Hélène haar carrière loopt aardig op stoom. Maar wat voor salaris verdient Hélène Hendriks eigenlijk?

Wat is het salaris van de presentatrice?

Hoewel exacte cijfers niet bekend zijn, kunnen we wel een schattig doen over het salaris van deze dame. Vorig jaar in oktober heeft Hélène een prachtige villa in het Brabantse Bavel op de kop heeft getikt voor een prijs van 1.425.000 euro met, een hypotheek van 1.260.000 euro. Dit betekent dat Hélène er zelf 165.000 euro in heeft gestoken, een bedrag dat niet zomaar iedereen even op de bankrekening heeft staan.

Verder gaat er veel geld om in de televisiewereld, vooral als je bij het commerciële Talpa werkt. Zo bedraagt het salaris van Johan Derksen en René van der Gijp zo’n 500.000 euro door hun optredens bij Vandaag Inside. Ook het salaris van Hélène Hendriks zal naar verwachting in de buurt van dit bedrag liggen.