Welke opleiding heb je nodig om te werken als portier?

Een horecaportier heeft de belangrijke taak om elke gast veilig en onbezorgd te laten genieten in de horeca. Zo zorgen ze voor de beveiliging van personen en goederen binnen een horecaonderneming zoals cafés, discotheken, bars en nachtclubs. Om als uitsmijter te kunnen werken, moeten beveiligers een opleiding volgen en een certificaat behalen. Deze opleiding richt zich op verschillende aspecten van het beroep, zoals crowd control, conflicthantering en EHBO. Daarnaast moeten uitsmijters vaak beschikken over goede communicatieve vaardigheden en de juiste fysieke conditie hebben om hun werk goed uit te kunnen voeren.

 

Verschillende factoren die het salaris beïnvloeden en extra voordelen

Er zijn een aantal factoren die het salaris van een uitsmijter beïnvloeden. Zo hebben uitsmijters met meer ervaring vaak recht op een hoger salaris. Daarnaast kan het salaris ook sterk afhangen van de locatie waar iemand werkt. In grote steden zoals Amsterdam of Rotterdam liggen de lonen namelijk hoger dan in kleinere steden of dorpen. Ook speelt het type locatie een grote rol. Werkt iemand bijvoorbeeld bij een exclusieve nachtclub of juist bij een buurtcafé? Al deze factoren kunnen invloed hebben op het salaris.

 

Buiten het basissalaris kunnen uitsmijters ook profiteren van extra voordelen zoals toeslagen, kledingvergoeding, bonussen en training en certificering. Zo krijgen hebben uitsmijters die ’s nachts of tijdens feestdagen werken vaak recht op toeslagen bovenop hun reguliere loon. Daarbij kan een uitsmijter als hij of zij goed presteert in aanmerking komen voor bonussen. Veel werkgevers bieden daarnaast ook training en certificering aan hun uitsmijters, wat kan bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en toekomstige carrièremogelijkheden.

Het gemiddelde salaris van een uitsmijter

Het gemiddelde salaris van een uitsmijter in de horeca ligt tussen de € 10 en € 15 per uur. Dit is echter een ruwe schatting en kan variëren afhankelijk van bovengenoemde factoren. Het is dus moeilijk om te zeggen hoe hoog het salaris precies is, maar over het algemeen ligt het salaris van een horecaportier in 2023 ongeveer tussen de € 1.800 en € 2.600 bruto per maand.

Ben je benieuwd waar je in Nederland gemiddeld het meeste geld verdiend? Bekijk dan de gemeenten met het hoogste gemiddelde salaris.