Wat is het Ultimate Fighting Championship?

UFC staat voor Ultimate Fighting Championship en is de grootste en bekendste organisatie van de wereld met de beste vechters. Het is de grootste MMA-organisatie ter wereld. Dat is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit meerdere traditionele vechtkunsten. Bekende mensen uit deze klasse zijn Khabib Nurmagomedov, Conor McGregor en Georges St-Pierre. Grote namen die zich in hun MMA-carrière hebben gemanifesteerd tot de groteren der aarde.

De UFC is echter niet alleen populair om de keiharde knock-outs en spectaculaire gevechten, menig man volgt de klasse op de voet vanwege de aanwezigheid van de zogenaamde ‘UFC ring girls’. Het zijn vrouwen die tussen elke ronde, vaak schaars gekleed, met een bordje lopen waarop het nummer van de komende ronde staat vermeld.

De positie van de ring girls staat al langere tijd ter discussie. Zo bestempelde Khabib Nurmagomedov ze ooit als “de meest nutteloze personen in MMA”. Dat kwam hem op felle kritiek te staan van onder meer Conor McGregor.

Wat is het salaris van een UFC ring girl?

Dat mag de pret echter niet drukken. Want naast dat de vechters vaak een aardig salaris mogen bijschrijven, geldt dat zonder meer ook voor de ring girls. Net als bij de vechters zijn ook zij geschikt in rangorde – wat soms flinke verschillen in loon betekent. De Britse krant The Sun dook eens in de materie en kwam erachter dat de bekendste van allemaal, Arianny Celeste, zo’n $ 100.000 per jaar verdient met haar UFC-werkzaamheden. Dit 37-jarige model staat al sinds 2006 onder contract bij de UFC en werd zes keer uitgeroepen tot Ringcard Girl of the Year. Saillant detail: met een geschat vermogen van $ 3 miljoen tot $ 4 miljoen is ze financieel net zo sterk als negenvoudig UFC-kampioen Amanda Nunes. Niet slecht!

In de daaronder volgende rangorde variëren de verdiensten volgens de krant tussen de $ 30.000 per jaar en de $ 50.000 per jaar.