De carrière van mediadier Tom Waes

Op 7 november 1968 zag Tom Waes het levenslicht in Antwerpen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de meest bekende Vlamingen en kunnen we niet meer om zijn veelzijdigheid heen. Naast dat hij acteur is, is hij ook televisiepresentator, regisseur en zanger. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij zichzelf ook nog laten strikken voor het ambassadeurschap van non-profitorganisatie Sea Shepher. Een organisatie die het leven in de zeeën probeert te beschermen.

Die veelzijdigheid zat er al vroeg in, of hij wist gewoon niet wat hij moest worden, dat kan ook. Zo volgde hij na zijn middelbareschooltijd onder meer een opleiding diepzeeduiken in Schotland, waarna hij een zeven jaar ging werken op booreilanden als diepzeeduiker. En nu kennen we hem van programma’s als: Tomtesterom, Reizen Waes, Wauters vs. Waes, Het verhaal van Vlaanderen en Undercover.

Wat is het salaris van Tom Waes?

Vorig jaar voerde het Laatste Nieuws een onderzoek uit naar de exclusiviteitscontracten bij de VRT. Daar kwam naar boven dat Tom Waes 700.000 euro bruto kan bijschrijven. Dat kijkcijferkanon Tom Waes met een salaris van 700.000 euro de grootverdiener zou zijn, zorgt bij onze zuiderburen niet per se voor verbazing. Zij proberen het dan ook in perspectief te plaatsen en maken de vergelijking met oud-topvoetballer Gary Lineker. De presentator van de talkshow ‘Match of the Day’, staat bij de BBC op de eerste plek van grootverdieners, zo verdient hij ruim anderhalf miljoen euro.

Hart verloren aan Charlotte Vranken

Tot slot werd afgelopen vrijdag het publieke geheim eindelijk bevestigd. Tom Waes heeft een relatie met de 20 jaar jongere Charlotte Vranken. Samen bezocht het stel begin dit jaar al in stilte de MIA’s en werden ook gespot tijdens enkele Antwerp-wedstrijden, waar Waes is een fervente supporter van is. Charlotte is een brunette met een doctoraat in de chemie van de KULeuven op zak, en werkzaam bij Sobi BeLux, een groot biofarmaceutisch bedrijf dat zich focust op behandelingen van zeldzame ziekten. Daarnaast is ze volgens Tom Waes “een heel leuk meisje”.