Wie is de best verdienende wielrenner?

Dat er binnen de wereld van het wielrennen grof geld wordt verdiend is bekend, alhoewel het in vergelijking met het voetbal nog steeds armoe troef is. Geen grote en prijzige transfers, miljoenen euro’s tekengeld of gigantische weeksalarissen. In plaats daarvan moet zelfs de best verdienende wielrenner ter wereld het met een schamele 5 miljoen euro per jaar doen. Zijn naam is Peter Sagan en staat dus fier bovenaan als het gaat om het jaarinkomen. Onze eigen Tom Dumoulin staat zelfs niet eens in de top 10, maar behoort wel tot de bekende 19 best betaalde wielrenners.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom Dumoulin (@t.dumoulin)

Ook al blijven de beloningen voor de mannen op de fiets achter bij veel andere sporten, toch is het interessant om te zien wie er een echt goed belegde boterham aan overhouden. Gelukkig weet het Franse blad L’Équipe wie de 19 best betaalde renners zijn. Zo staat de drievoudig wereldkampioen Peter Sagan met 5 miljoen euro bovenaan, gevolgd door Chris Froome (4,5 miljoen) en maakt Geraint Thomas (3,5 miljoen) de top drie compleet.

Tom Dumoulin staat met zijn salaris op plek 15

Als we de top vijf bekijken valt er echter iets op. De nummer vier uit het lijstje blijkt Egan Bernal te zijn met een jaarsalaris van 2,7 miljoen euro. Dat bedrag is dan ook niet hetgeen ons opvalt, maar juist het gebrek aan resultaten. De beste man heeft namelijk in 2017 – vijf jaar geleden dus – voor het laatst een rit gewonnen. Dat was de vijfde etappe van de Ronde van Frankrijk. Bij zijn werkgever, UAE Team Emirates, is dat blijkbaar geen probleem gezien zijn huidige contract. Hoe de rest van de beroepswielrenners er voor staan zie je in onderstaand overzicht:

 1. Peter Sagan: 5 miljoen euro
 2. Chris Froome: 4,5 miljoen euro
 3. Geraint Thomas: 3,5 miljoen euro
 4. Egan Bernal: 2,7 miljoen euro
 5. Fabio Aru: 2,6 miljoen euro
 6. Michal Kwiatkowski: 2,5 miljoen euro
 7. Julian Alaphilippe: 2,3 miljoen euro
 8. Alejandro Valverde: 2,2 miljoen euro
 9. Vincenzo Nibali: 2,1 miljoen euro
 10. Richard Carapaz: 2,1 miljoen euro
 11. Thibaut Pinot: 2 miljoen euro
 12. Primoz Roglic: 2 miljoen euro
 13. Nairo Quintana: 1,9 miljoen euro
 14. Elia Viviani: 1,9 miljoen euro
 15. Tom Dumoulin: 1,8 miljoen euro
 16. Fernando Gaviria: 1,8 miljoen euro
 17. Romain Bardet: 1,7 miljoen euro
 18. Greg Van Avermaet: 1,6 miljoen euro
 19. Miguel Angel Lopez: 1,5 miljoen euro