De loopbaan van de Nederlandse verdediger

Stefan de Vrij startte zijn voetbalcarrière al heel vroeg. Op vierjarige leeftijd begon hij met voetballen bij VV Spirit en op tienjarige leeftijd kwam de jonge verdediger via talentendagen bij Feyenoord terecht. Bij Feyenoord bewees hij zichzelf en doorliep de hele jeugdopleiding met succes. In 2009 maakte de centrale verdediger zijn debuut in het betaald voetbal voor de Rotterdammers. Het salaris dat de rechtspoot bij Feyenoord verdiende bedroeg naar verluidt zo’n 349.000 euro per jaar. Dat is in vergelijking met zijn huidige salaris een peuleschil. Stefan de Vrij werd voor het WK in 2014 opgeroepen door Louis van Gaal. De Vrij speelde een ontzettend goed toernooi op het wereldpodium, waarna de Italiaanse club Lazio hem in de zomer van 2014 overnam van Feyenoord.

De Vrij werd een steeds belangrijkere speler voor Lazio en dat was terug te zien aan zijn salaris bij de club uit Rome. Stefan de Vrij verdiende volgens AIScore in zijn eerste seizoen bij Lazio een salaris van €1.304.000 per jaar en in zijn laatste seizoen bijna het dubbele, zeker €2.384.000 per jaar. Momenteel speelt de Vrij bij Inter Milan, een van de grootste clubs in Italië en wordt hij nóg beter betaald voor zijn voetballende kwaliteiten.

Wat is het salaris van Stefan de Vrij?

De Vrij speelt nu als zo’n vier jaar bij Internazionale. De centrale verdediger heeft daar mooie successen geboekt. Zo werd hij samen met Internazionale Italiaans kampioen en won hij drie keer de Italiaanse supercup. Natuurlijk is hij ook flink wat meer gaan verdienen. Volgens AIScore verdient Stefan de Vrij momenteel een mega salaris van maar liefst 6.7 miljoen euro per jaar. De Nederlandse voetballer staat tot de zomer van dit jaar nog onder contract bij Internazionale en wat hij hierna gaat doen is nog onduidelijk. De fans van Inter Milan zouden hem in ieder geval nog graag zien blijven, maar de tijd zal het leren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stefan de Vrij (@stefandevrij)