De carrière van D66 partijleider Sigrid Kaag

De 59-jarige Sigrid Kaag kennen we als de minister die sinds 2017 namens D66 zich inzet voor Buitenlandse Handel en ontwikkelingssamenwerking. De Nederlandse politica en voormalig diplomaat diende in het Ministerie van Buitenlandse Zaken als ambtenaar in de jaren 90. Hoe ze zich later inzette als VN-medewerkster voor UNRWA in Jerusalem, werkte ze bij de Internationale Organisatie voor Migratie in Genève.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sigrid Kaag (@sigridkaag)

Met onder andere in 2010 benoemd te worden tot assistent-secretaris-generaal bij het VN-ontwikkelingsprogramma en ondersecretaris-generaal, tijdens de ontwapeningsmissie die leidde tot de vernietiging van de chemische wapens in Syrië, heeft Sigrid al heel wat titels op haar naam staan.

Het salaris van Sigrid Kaag

Spreken over het salaris of vermogen? Dan lijkt de gemiddelde Nederlander hier liever geen boekje over open te willen slaan. Hoewel we natuurlijk snappen dat jij dit liever ook voor jezelf houdt, geven wij antwoord op jouw vragen. Want hoeveel verdient een Minister in Nederland nou precies? Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het salaris van minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, zou jaarlijks uitkomen op een bedrag van € 172.107,00 euro.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sigrid Kaag (@sigridkaag)

Daarnaast kan de D66-leider uitgaan van een maandelijks bedrag van € 14.342,25 euro, een wekelijks bedrag van € 3.309,75 euro en een dagelijks bedrag van € 661,95 euro. Hoewel dit zeker geen verkeerde bedragen zijn, kun je jezelf afvragen of je het allemaal waard vind. Dit beroep is namelijk niet voor iedereen weggelegd.

Vraag jij jezelf af hoeveel de minister-president van ons land, de afgelopen jaren heeft weten te verdienen? Lees dan ook over het salaris van minister-president Mark Rutte.