De carrière van René Froger

René Froger is geboren op 5 november 1960 in Amsterdam en groeide op in de Amsterdamse Jordaan. Zijn vader had een café in de Staatsliedenbuurt en samen met zijn vrouw trad hij op als het duo Jan & Mien. Dit zorgde ervoor dat René Froger als kind al begon met zingen in zijn vaders café.

In het voorjaar van 1984 werd de eerste single van René Froger uitgegeven genaamd my hitparade, een medley van Tony Christie-hits. In 1985 tekende hij bij het platenlabel CNR Records en bracht hij “Ik zie het wel zitten” uit. Beide nummer brachten hem niet veel geluk. In 1988 scoorde hij zijn eerst hit met “Winter in America”. Deze bereikte de vijfde plaats in de Top 40 en de tiende plaats in de Nationale Hitparade.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rene Froger (@rene.froger)

De Oppertopper

Natuurlijk mogen we niet vergeten dat de beste man al dik 30 jaar hits uitbrengt, maar ook dat hij de bedenker is van De Toppers. Samen in een groep met andere bekende Nederlandse zangers geeft hij al sinds 2005 elk jaar een concert geeft in de Johan Cruijff ArenA. Daarnaast deden ze ook mee met het Eurovisiesongfestival in Moskou van 2009. Froger  is de enige Topper die van alle leden ooit de vijftien volle jaren heeft meegedraaid. Momenteel bestaat de groep uit René Froger, Gerard Joling, Jeroen v.d. Boom en Jan Smit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rene Froger (@rene.froger)

Wat is zijn salaris per optreden?

Natuurlijk willen we allemaal wel eens een nummertje live horen van deze man. Gelukkig kan je hem gewoon boeken, mits je over goedgevulde zakken beschikt. Volgens Twilight Entertainment kost een halfuur optreden 11.500,- euro en dat is nog exclusief btw. Ook kan je kiezen of je hem met of zonder live band wil. Wel krijg je er sowieso zijn leuke Frogettes erbij (zijn vaste back-up zangeressen).