Niet één, maar drie verdiepingen

Het uitzicht van dit miljoenenpenthouse is niet niks, maar wat krijg je nou precies voor die $250.000000? Nou, als eerste krijg je niet één, maar drie verdiepingen met totaal 1630 vierkante meter aan woonoppervlakte. Daarmee is het ook het grootste appartement dat momenteel te koop staat in New York. Met de balkons en het dakterras tel je daar nog zo’n 133 vierkante meter bij op.

De indeling van het hoogste appartement ter wereld

Met dit aantal verdiepingen kan je al er van uitgaan dat er niet maar één badkamer zal zijn of maar twee slaapkamers. De ‘begaande grond’ van het appartement bevindt zich op de 129e verdieping. Hier vind je onder andere een observatorium, een eetkamer, een grote salon, een bibliotheek, een mediaruimte, een serveerkeuken met ontbijt-/familiekamer en een paar gast-/personeelskamers. Die gaat naar de volgende verdieping met een prachtige wenteltrap.

hoogste appartement ter wereld new york

Op de ‘eerste verdieping’ van het appartement bevinden zich suites met vijf slaapkamers, elk ontworpen als een tempel van rust en luxe. Deze kamers hebben uitzicht over het park, elk daarvan heeft een badkamer. Sommige hebben ook nog een zitkamer erbij. Verder vind je op deze verdieping ook een paar kleedkamers. Daarnaast is er ook een extra kamer voor bijvoorbeeld gamen of recreatie. Dat moet ook gebeuren, toch?

En op de hoogste verdieping is een balzaal te vinden, ideaal om je feesten of bijeenkomsten te organiseren. Deze kamer biedt naast het prachtigste uitzicht ook nog toegang tot het terras. Daarnaast biedt deze verdieping twee damestoiletten, een garderobekamer, een professionele horecakeuken met aparte service-ingang, een fitnessruimte en een studeerkamer.

Wat heeft het penthouse nog meer te bieden?

Voor dus die $250.000.000 krijgt de koper niet alleen het hoogste appartement ter wereld, maar ook het hoogste terras en het hoogste privérestaurant ter wereld. Het appartement bevindt zich in de Central Park Tower. Deze heeft onder andere een zwembad, filmzaal en een ultramodern fitness- en wellnesscentrum waar je gebruik van kan maken. Als het appartement gekocht wordt, zal het direct het duurste appartement in Amerika ooit zijn. Check de YouTube-video hieronder voor een rondleiding: