Expeditie Robinson

In Expeditie Robinson reist een groep van 16 tot 20 deelnemers naar een onbewoond eiland. Hier worden ze verdeeld in groepen. Ze moeten zien te overleven door aan voedsel te komen en hun benodigdheden zelf te maken. Elke dag zijn er proeven die te maken hebben met wie het programma moeten verlaten. Uiteindelijk blijven er drie finalisten over die tegen elkaar moeten strijden. Ze hebben dan al ongeveer een maand moeten overleven.

Hoelang blijven de finalisten op het eiland?

De eindredacteur van Expeditie Robinson, Vincent Evers, vertelde aan Libelle dat de deelnemers in het ergste geval 33 dagen hun tanden niet poetsen. Dat is een hele lange tijd en dat heeft logischerwijs ook effect op de fysieke gesteldheid van de kandidaten. “De lichamelijke gebreken die er bij de minimale voeding komen kijken, zijn meestal het heftigst. Dat lijdt vaak tot een verslechtering van het kortetermijngeheugen. Door het vitaminetekort kan er zelfs ook haaruitval bij vrouwen optreden, alhoewel dit niet vaak gebeurd. Wanneer ze thuiskomen, merken kandidaten vaak ook dat hun organen langzamer werken en ze echt weer even moeten wennen aan bijvoorbeeld het eten.”

Als je kijkt naar de toffe ervaring en hoeveel prijzengeld de winnaar van Expeditie Robinson wint, dan snap je wellicht waarom men deelneemt. Dat bedrag is het wel waard om een maandje jezelf uit te testen op een eiland. Toch?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RTL (@rtl.nl)

Seizoen 22 kijken

Dit seizoen zijn er 21 bekende Nederlanders te zien die er alles aan doen om de finale te halen. Wil jij weten wie de finale haalt kijk dan elke maandag avond om 20:30 op RTL of NLZIET. Wil je het terug kijken? Dan kan dat vanaf dinsdag. Als je er dan nog steeds niet genoeg van hebt gehad kijk dan naar Expeditie Robinson: Back2Base. Hierin blikt Ferry Doedens samen met de afvaller van die week en een oud-kandidaat terug op de aflevering.