De carrière van Owen Wijndal

Eerder schreven we al over het salaris van de profvoetballer Virgil van Dijk, maar vandaag schijnen we het licht op de 23-jarige Owen Wijndal. Owen is geboren op 28 november 1999 en begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van ZVV Zaandijk. Hier viel Owen al snel op, waardoor hij mocht deelnemen aan de jeugdopleiding van HFC Haarlem. Vervolgens maakte Owen de overstap naar de jeugdopleiding van AZ en hier is het balletje in de voetballerij voor hem gaan rollen, letterlijk en figuurlijk.

Hij mocht in 2017 zijn debuut maken voor het eerste elftal van AZ tijdens een wedstrijd tegen PSV.  Omdat zijn debuut en zijn wedstrijden bij Jong AZ goed in de smaak vielen, kreeg hij in het seizoen van 2019 een basisplek bij de hoofdmacht en wist hij na een goed jaar uiteindelijk ook aanvoerder te worden.

Omdat Wijndal als aanvoerder zo lekker bezig was voor AZ, en meermaals werd opgeroepen tijdens verschillende UEFA Nations League-wedstrijden van het Nederlands Elftal, werd hij in de zomer van 2022 benaderd door Ajax. Hierop volde een moeizame onderhandeling, waarbij Owen hoge eisen stelde aan zijn salaris. Maar uiteindelijk is Owen toch door Amsterdamse club overgenomen voor een bedrag van maar liefst tien miljoen. Netjes!

Het salaris van de Ajax-linksback

Aangezien Owen Wijndal voor een bedrag van tien miljoen is overgenomen door Ajax, is het natuurlijk ook niet verbazingwekkend dat de Amsterdammers een aardig bedrag aan salaris betalen aan de verdediger. Zo steekt hij  1.2 miljoen euro per jaar in zijn zak aan salaris en krijgt hij jaarlijks ook nog verschillende bonussen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

Over dit salaris laat Owen Wijndal niet veel zien aan de buitenwereld. Zo zijn er op zijn Instagram alleen maar foto’s over voetbal te vinden en laat hij niets los over zijn luxe leven in tegenstelling tot andere profvoetballers. Tuurlijk zal Owen in de winterstop op de mooiste reisjes gaan en een aantal prachtige auto’s kunnen veroorloven, maar bewonderen het feit dat hij zijn privéleven echt privé houdt terwijl de camera’s continue op hem gericht zijn.