Gaan Nick Schilder en Simon Keizer uit elkaar?

Het is je vast niet ontgaan: het management van Nick en Simon bevestigde dat er soloplannen zijn. Het is echter niet duidelijk of beide artiesten ook écht uit elkaar gaan.

Schilder en Simon Keizer komen beiden uit het Noord-Hollandse Volendam en vormen al sinds 2006 een zangduo, maar hun gezamenlijke geschiedenis gaat nog verder terug. Ze kennen elkaar al vanaf jongs af aan en zijn samen op school begonnen met zingen. Nick en Simon waren al bevriend met zanger Jan Smit en waren regelmatig te zien in de realityserie Jan Smit: De Zomer Voorbij waarna het duo ook steeds meer bekendheid kreeg. In 2006 braken Nick en Simon door met de hits Steeds Weer en De Soldaat en sindsdien zijn de twee niet meer uit het Nederlandse repertoire artiesten weg te denken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nick & Simon (@nickensimon)

Als je een langere tijd met elkaar samenwerkt kan het voorkomen dat het toch niet allemaal rozengeur en maneschijn blijft en dan wordt het tijd voor wat anders. Ze zijn van plan verder te gaan met een solo carrière, dus de fans kunnen nog steeds naar beide heren luisteren.

Hoeveel vragen Nick en Simon per optreden?

Als je zo bekend bent als Nick en Simon, kun je ook aardig wat geld vragen voor je optreden. Het moet natuurlijk wel speciaal blijven om het zangduo te kunnen inhuren en daar zit ook in het geval van Nick en Simon een aardig hoge prijs aan vast.

De website van Artist Bookings geeft namelijk aan dat de richtprijs voor het inhuren van het duo €22.500,- is. Dit is een enorm bedrag, maar wat zit daar dan allemaal bij? Je krijgt natuurlijk de beide heren die muziek komen maken, maar ook de gehele band zit bij deze prijs in. Dit is in totaal een formatie van zeven mensen. Daarnaast is deze prijs voor een optreden van 45 minuten, dus ongeveer één set aan nummers. De bijkomende techniek moet je wel zelf rekenen want dat zit dan weer niet bij de prijs inbegrepen. Het is dus een duur grapje om het duo in te huren. De vraagprijs blijft wel een richtprijs, dus wat het uiteindelijk gaat kosten kan nog verschillen per locatie en evenement. Hoeveel procent van het bedrag precies naar alleen Nick en Simon gaat is niet met zekerheid vast te stellen. Wat we wel weten is het vermogen van zowel Nick als Simon er niet om liegt. Grijp je kans en boek beide heren dus nog voor het te laat is.