Jordan Henderson vertrekt naar Amsterdam

Jordan Henderson (33) is geen onbekende naam in de voetbalwereld. De voormalig Liverpool aanvoerder en speler van het nationale elftal van Engeland is helemaal klaar met zijn voetbalavontuur in Saudi-Arabië en maakt de overstap naar de Nederlands velden.

Ajax heeft nu een relatief jong team en daarom zijn de Amsterdammers enthousiast over de komst van de 33-jarige Henderson. Ze verwachten dat zijn ervaring het team zal helpen beter te spelen. De fans kijken uit naar zijn eerste wedstrijd in het Ajax-shirt. Toch kunnen we wel zeggen dat hij er aanstaande zondag tegen RKC Waalwijk nog niet is. Henderson zijn overstap naar Ajax is nu definitief en de fans zijn blij met deze nieuwe topspeler en de Amsterdammers hopen dat Henderson Ajax weer wat hoger schopt.

Het salaris van Jordan Henderson bij Ajax

Zijn wekelijkse salaris bij zijn oude club in Saudi-Arabië, Al-Ettifaq wordt geschat op 350.000 pond, wat omgerekend meer dan 400.000 euro is. Op jaarbasis was dit een salaris meer dan 20 miljoen euro. Bizar!

Na veel geruchten is het nu zo goed als zeker dat Henderson naar Ajax vertrekt. Hij gaat een contract tekenen voor een periode van 2,5 jaar en volgens verschillende geruchten en nieuwswebsites zal hij maar liefst 75% gaan inleveren op zijn salaris. Naar verluidt (en met een beetje rekenwerk op de redactie) zal Jordan Henderson een salaris bij Ajax krijgen van 5,3 miljoen per jaar. Hiermee zal hij direct tussen de rij met de best betaalde voetballers van Ajax komen te staan.