Goldband steelt de show

Goldband is in 2019 pas echt bekend geworden. De drie leden van de band (Boaz Kok, Milo Driessen en Karel Gerlach) waren eerst eigenlijk stukadoors, maar zijn toch de muzikale weg ingeslagen. Zij brachten in 2019 twee EP’s uit, namelijk ‘Witte was‘ en ‘Mijn stad‘.

Heel logisch dat ze vanuit hier zo bekend zijn geworden. Ze hebben namelijk een compleet nieuw genre gecreëerd. Je kan hun genre dan eigenlijk ook niet echt in één woord omschrijven. Je hoort namelijk genres als disco, jaren ’80 nederpop, gabber en trance terug in hun muziek. Met deze eigen sound wisten ze de show te stelen in België, en waren de grote zalen daar snel uitverkocht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Goldband (@goldbandnl)

Goldband heeft miljoenen streams per maand

Goldband werd dus steeds bekender en dat valt ook wel te merken aan hun streams. De band heeft twee 3FM awards gewonnen en stonden zij in de top 10 van de 3voor12 Song van het jaar. Na deze overwinning hebben zij in 2022 hun eerste festivalseizoen achter de rug; en wat voor één. Het nummer ‘Noodgeval‘ steeg in 2022 naar de nummer 6 van de top 40 en even later brachten zij samen met Maan het nummer ‘Stiekem‘ uit. Dit nummer werd de Alarmschijf van 3FM en bereikte uiteindelijk de nummer 2 van de top 40.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Goldband (@goldbandnl)

Goldband boeken voor een evenement

Doordat de band zo enorm is gegroeid de laatste tijd, kan je ook wel verwachten dat het boeken van de band Goldband zeker geen koopje is. Je betaalt namelijk meer dan €50.000,- voor een uurtje. Deze prijs is dan ook exclusief btw en exclusief 7% Buma muziekrechten. Met deze boeking komt de band ook nog een zonder geluidstechniek. Daar worden uiteindelijk dus ook nog extra kosten voor berekend. Maar eerlijk is eerlijk: bekijk het onderstaande optreden van de mannen op Lowlands, en dan begrijp je de prijs wel.