De carrière van Flemming

De 26-jarige Flemming Freddie Viguurs, beter bekend als zijn artiestennaam Flemming, is van jongs af aan al actief in de muziekindustrie. Zo speelde hij als kind in grote muziekproducties als Ciske de Rat en Kruimeltje en zat hij daarna als songwriter en zanger in verschillende bands. In 2019 lanceerde Flemming zijn eerste individuele debuutalbum in het Engels. Maar uiteindelijk was dit toch niet helemaal zijn roeping en hij besloot te switchen naar Nederlandstalig. Het jaar daarop bracht hij zijn eerste Nederlandse single uit genaamd ‘Amsterdam’. Dit werd direct een hit en het nummer bereikte de zevende positie in de Nederlandse hitlijst. Hierna scoorde Flemming nog een aantal andere hits, zoals Zij wil mij, Automatisch en Terug bij af in samenwerking met Ronnie Flex.

Door deze hits neemt Flemming sinds 2021 deel uit van The Streamers, mocht hij als eenmalig jurylid bij de finale van het Junior Songfestival plaatsnemen en trad hij op bij Chantals Pyjamaparty in de Ziggo Dome. Kortom, Flemming heeft inmiddels al een aardige naam opgebouwd in de muziekindustrie.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FLEMMING (@flemming)

Hoeveel verdient Flemming per optreden?

Zoals artiesten als Maan, Suzan en Freek en Ronnie Flex kun je Flemming ook boeken voor evenementen of verjaardagsfeestjes. Alleen moet je dan wel even diep in de buidel tasten. Volgens Artist Bookings komt de richtprijs voor een optreden van Flemming voor een halfuur namelijk neer op een bedrag van 13.750 euro. Ongelofelijk!

Maar hier blijft het niet bij. Naast deze richtprijs komen er namelijk ook nog 7% Buma-kosten (muziekrechten) bij en is het nog exlcusief btw. Indien je locatie geen podium heeft, komen deze kosten er ook bij en kun je gemiddeld rekenen op een bedrag van 700 euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FLEMMING (@flemming)