David Beckham is een autoliefhebber

Begin 2000 zat David Beckham op het hoogtepunt van zijn carrière. Hij hielp Manchester United maar liefst zes keer aan het landskampioenschap in Engeland. Het was in deze periode dat David Beckham de zwarte Ferrari 360 Spider kocht. Deze wagen was een goede aanvulling op de autocollectie van David Beckham. Met deze zwarte sportwagen reed hij bijna dagelijks vanaf zijn huis in Manchester naar het voetbalstadion, Old Trafford. Dat duurde tot aan zijn transfer naar Real Madrid in 2003, waar hij uitmaakte van het fenomenale Galácticos team. De sportwagen uit zijn tijd in Engeland staat nu in indrukwekkend goede staat op de markt.

 

De oude Ferrari 360 Spider van de voetballer

De Ferrari 360 volgde de F355 model op. De aankomeling had een compleet nieuw en ronder design met een stijver en lichter chassis. We kunnen ziet zeggen dat de oud-voetballer veel heeft kunnen genieten van het stijgende paard. De Engelsman heeft de auto met zo’n 12.000 kilometer op de teller achter gelaten. Sinds de aankoop in 2001 is de auto vanaf 2004 zeker zes keer onderhouden door een erkende Ferrari dealer. Het is dan ook een van de weinige Ferrari’s van dit model die zich in zo’n goede staat bevindt. De zwarte sportwagen is voorzien van een 3.6 L motor, carbon fiber rugleuningen, geblindeerde ramen, lichtmetalen wielen en een F1 gearbox.

David Beckham Ferrari 360 Spider
Foto via Piston Heads

Hoeveel moet deze sportwagen opleveren?

De auto representeert voor de 115-voudig Engels international een hele significante periode in zijn carrière. Hij scoorde in die periode dan ook zijn wereldberoemde vrije trap tegen Griekenland, waarmee hij Engeland de finale van het wereldkampioenschap voetbal hielp te bereiken. Ook ontving hij in die periode de Britse ridderorde van de toenmalige Queen Elizabeth. De Ferrari 360 Spider staat dan ook voor een hogere prijs te koop in vergelijking met elk ander model van deze auto. De sportwagen staat momenteel voor 110.000 pond te koop, omgerekend zo’n 125.000 euro. ”Elke Ferrari 360 is bijzonder maar dit is met die lage kilometerstand en de beroemde vorige eigenaar wel een heel speciaal model,” denkt veilingmeester Damian Jones.

Auto interieur David Beckham Ferrari 360
Foto via Piston Heads