De carrière van DWDD-presentator

Hoe we Matthijs van Nieuwkerk allemaal kennen als voormalige gastheer bij De Wereld Draait Door, heeft de 60-jarige journalist al een heel pad weten te bewandelen, dit ultieme doel te bereiken. Van Nieuwkerk begon zijn journalistieke carrière bij de avondkrant Het Parool. Hij interviewde hier verschillende sportmensen, samen met jeugdvriend Mark van den Heuvel.

Na zijn functie als redacteur bij de kunstredactie, werd hij in 1996 betiteld als hoofdredacteur. Zijn daaropvolgende hoofdredacteurschap van de zender AT5 werd geen succes. Van Nieuwkerk stapte in 2002 over naar Hilversum, om daar netcoördinator van Nederland 3 te worden. Uit frustratie over de complexe omroepcultuur die de door hem gewenste veranderingen in de weg stond, gooide hij hier na zes maanden de handdoek in de ring.

Matthijs van Nieuwkerk besloot zijn gezicht in plaats van achter de schermen, voor de schermen te laten zien. De voormalige DWDD-tafelheer presenteerde eerst het programma Nova en later Holland Sport, waar hij samen met Wilfried de Jong een Zilveren Nipkowschrijf mee won. Van Nieuwkerk opende in 2005 de studiodeuren van De Wereld Draait Door en won hiermee een Gouden Televizier-ring. Na 15 jaar op de buis te zijn verschenen, maakte de tafelheer afgelopen jaar een einde aan het succesvolle programma. Matthijs van Nieuwkerk heeft op het moment grote plannen om Vlaanderen te veroveren met zijn nieuwe muziekprogramma Popquiz.

Het salaris en vermogen van Matthijs van Nieuwkerk

De talkshowhost kan zichzelf een flink belegde boterham veroorloven. De Quote deed in 2015 een boekje open over het verdiende salaris van de journalist. Hoe hij bij VARA een salaris van € 493.420 zou hebben ontvangen voor DWDD, kreeg hij niet veel later de mogelijkheid een contract te ondertekenen bij RTL 4. Hier ging het gerucht rond dat hij maar liefst een miljoen per jaar zou verdienen.

Naast zijn deelname aan het succesvolle televisieprogramma De Wereld Draait Door, haalde Matthijs zijn salaris ook uit Holland Sport en diverse muziekprogramma’s. Met een berekend 2019 salaris van ruim € 500.000 per jaar, komt Matthijs van Nieuwkerk niks te kort en valt hij onder een van de rijkste Nederlandse journalisten van Nederland. Hoewel de talkshow host velen miljoenencontracten afwees, mag hij zichzelf op het moment bekronen met een geschat vermogen van ruim € 3 miljoen euro.

Bekend naar de salarissen en vermogens van andere televisie persoonlijkheden? Lees dan ook over het salaris en vermogen van paardenliefhebber Britt Dekker. Hoe zij op jonge leeftijd al haar boterham weet te verdienen en ronduit bizar.