De carrière van Duncan Laurence

Grote kans dat je Duncan Laurence kent van zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival, waarbij hij met het nummer Arcade de winst na 44 jaar weer mee naar huis kon nemen voor Nederland. Maar dit is niet het begin van Duncan zijn muziekcarrière. Zijn carrière begon namelijk in 2013, toen hij begon aan een studie op de Rockacademie. Hier leerde Duncan zingen, producen en nummers schrijven, waardoor hij kort daarna al in de band The Slick terechtkwam. Hiermee was hij onder andere het voorprogramma van Jett Rebel.

Uiteindelijk deed Duncan in  2014 mee aan The Voice of Holland, waarbij hij tot de halve finale wist te komen. Daarna kwam Duncan meerdere keren in de top 50 met zijn nummers en mocht hij meeschrijven aan een album voor één van de bekendste K-pop artiesten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Duncan Laurence (@itsduncanlaurence)

Een eigen documentaire op Videoland

Naast zijn zangcarrière heeft Duncan Laurence ook een eigen documentaire op Videoland. Hierin krijgen we een kijkje in het leven van Duncan tijdens opnames, tournees en gewoon thuis. Maar ondanks dat de zanger al aardig wat op zijn naam heeft staan, kun je hem nog wel zelf boeken voor een verjaardagsfeestje, buurtborrel of bruiloft. Alleen hangt aan een optreden van Duncan Laurence wel een behoorlijk prijskaartje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Duncan Laurence (@itsduncanlaurence)

Wat voor bedrag vraagt de Nederlandse zanger voor een optreden?

Naast Maan, Emma Heesters, Suzan en Freek en Waylon kun je Duncan Laurence ook boeken voor een van je feestjes. Volgens Artist Bookings, kost dit dan ook 35.000 euro. Dit bedrag is nog exclusief btw en daarnaast komen er ook nog eens 7% buma-kosten (muziekrechten) bij. Je kunt dus maar beter zelf de microfoon pakken en karaoke doen op de nummertjes van Duncan Laurence!