De deal bij Real Madrid was bijna rond. Ajax had al akkoord gegeven en Donny van de Beek hoefde alleen nog maar te tekenen, maar dat werd last-minute afgeblazen. Madrid moest flink bezuinigen en sloeg daarmee een deal af van in totaal 50 miljoen euro. Van de Beek is erg gewild bij clubs in de wereldtop. Niet gek, want Donny behoort sinds 2016 tot de top 3 bij Ajax.

Van de Beek doet alles voor de transfer

Afgelopen zaterdag was te zien dat Donny van de Beek plaatsnam op de tribune tijdens het oefenduel van Ajax met Eintracht Frankfurt. De voetballer was in Amsterdam voor een medische keuring in plaats van te spelen, om geen risico te nemen om een blessure op te lopen. Dat zou namelijk een eventuele transfer namelijk tegen kunnen houden.

View this post on Instagram

⚽️❤️

A post shared by Donny van de Beek (@donnyvdbeek) on

En dit gaat Donny van de Beek verdienen bij Manchester United

Volgens verschillende bronnen gaat van de Beek er financieel flink op vooruit wanneer hij de overstap maakt naar Manchester United. Hij gaat naar verwachting 120.000 euro per week verdienen, dit is hetzelfde als het salaris van Hakim Ziyech. Jaarlijks kom je dan uit op een salaris van ruim 6 miljoen euro. Bij de transfer komt een transfersom kijken van maar liefst 40 miljoen euro, exclusief bonussen.

Manchester United legende Rio Ferdinand reageert

Ondertussen is de hele wereld aan het speculeren of de transfer van van de Beek wordt gemaakt, ja of nee? Niet alleen van de Sar heeft al gereageerd, ook een oud speler van Manchester United heeft op Twitter gereageerd:

Niet alleen in real-life maakt Donny van de Beek een transfer

Aangezien er ook al roddels waren over wat de FIFA 21-rating van de Beek zou zijn, zal deze ook nog gaan stijgen. Hoeveel dat precies gaat zijn, krijgen we 9 oktober te horen. Dan komt de nieuwe FIFA game namelijk uit.

Zelfs zonder zijn transfer en FIFA-rating heeft Donny een interessant leven. Wat dacht je bijvoorbeeld van zijn knappe vriendin: Estelle Bergkamp.